14.02.2012 15:10

Gitas ainavas un portreti Carnikavā

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Tautas namā «Ozolaine» līdz marta sakumam apskatāma Tautas tēlotājas mākslas studijas «Umbra» dalībnieces Agitas Balodes personālizstāde «Trijstūris».

Eksponētas pēdējos gados tapušās gleznas - galvenokārt ainavas un portreti eļļā un pastelī.

Agita Balode jeb, kā viņa pati sevi dēvē, Gita dzimusi Liepājā, bet skolā gājusi Carnikavā un Rīgā. Par pirmo iespaidu, kas iedvesmojis gleznošanai, viņa sauc trešklasnieces vecumā vērotās vēju rotaļas kokos Kalngales pusē, par pirmo gleznošanas skolotāju atzīst kluso dabu un portretu vecmeistari Rūtu Šteinerti, kuras darbi paliek atmiņā ar siltiem toņiem un jūtīgu gaismas tvērumu. Astoņdesmitajos gados A.Balode mācījusies Latvijas Mākslas akadēmijā, kopš 1984. gada darbojas glezniecības studijā «Umbra», personālizstādes rīko kopš 2005. gada. Tās notikušas Ādažos, Salaspilī, Piņķos, Rīgā un, protams, Carnikavā. Darbi atrodas arī privātajās kolekcijās ASV, Kanādā, Zviedrijā, Spānijā, Vācijā un Beļģijā.

Eļļas un pasteļtehnikā gleznotajās ainavās, portretos un citos žanros, pēc autores teiktā, viņa rāda reliģisku, arī ezotērisku motīvu caurstrāvotu pasaules skatījumu.