24.04.2013 12:02

Turaidas pils sāk jauno vasaras sezonu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Turaidas pils sāk jauno vasaras sezonu www.turaida-muzejs.lv/

Atklājot vasaras sezonu, 1. maija pēcpusdienā Turaidas muzejrezervāts aicina ģimenes ar bērniem apmeklēt Turaidas vēsturisko centru.

Sanākušajiem būs iespēja kopīgi piedalīties Izziņas spēļu darbnīcās, iepazīties ar vēstures stāstiem par Gaujas lībiešiem, Turaidas mūra pils īpašo celtniecības materiālu mālu, izzināt muižas kalēja amatu un pieskandināt Dainu kalnu, izdziedot un ieklausoties pavasara prieka dziesmās. Laikā no pulksten 13 līdz 17 būs iespēja piedalīties interaktīvās izglītojošās spēlēs, kas atklās daudzveidīgo kultūras mantojumu Turaidas vēsturiskajā centrā, vēsta informācija muzejrezervāta vietnē.

Turaidas pils pagalmā būs iespēja uzzināt, kuri ir senākie Turaidas mūra pils ķieģeļi, kā māla būvmateriāli izmantoti viduslaikos, un pašiem būs iespēja izgatavot jaunus ķieģeļus, izmantojot īpašas koka formiņas. Visas dienas garumā būs iespēja piedalīties orientēšanās spēlē "Tūkstošgades stāsts", kļūstot par pētnieku, pēc norādēm meklējot īpašus objektus un priekšmetus Turaidas muzejrezervāta ekspozīcijās un pārbaudot savu atjautību un erudīciju vēstures norisēs.

Orientēšanās spēles uzdevumus izsniegs Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centrā. Pils pagalmā būs iespēja mācīties šaut ar loku, bet vērot pavasara atnākšanu varēs, dodoties pastaigās pa dabas takām vai lūkojoties Gaujas senielejā no Turaidas pils Galvenā torņa skatu laukuma.