12.04.2013 11:27

Jarāns ar brālēnu Viktoru uz nebēdu jokos Ulbrokā

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jānis Jarāns stāsta, ka profesionāls komiķis uz skatuves nekad pats par saviem jokiem nesmejas. "Jo nopietnāks uz skatuves esmu, jo publika skaļāk smejas." Jānis Jarāns stāsta, ka profesionāls komiķis uz skatuves nekad pats par saviem jokiem nesmejas. "Jo nopietnāks uz skatuves esmu, jo publika skaļāk smejas." www.kasjauns.lv

"Vienas pareizas formulas, kā radīt smieklīgu joku, man nav. Galvenais ir atrast vidusceļu, lai būtu smieklīgi visu kategoriju cilvēkiem: gan traktora vadītājam, gan kabinetā sēdētājam," kā likt smieties ikvienam skatītājam atklāj populārais humorists Jānis Jarāns, kurš nedēļas nogalē ar "Brālēnu Jarānu koncertšovu" viesosies Ulbrokā.

Koncertprogrammu aktieris veidojis kopā ar Viktoru no Sibīrijas. "Viktors dzied fantastiski. Nezinu, vai vēl kādam Latvijā ir tāda balss!" skatuves kolēģi slavē J. Jarāns. Viktors latviešu valodā dziedot bez akcenta un zinot no galvas vārdus visām latviešu dziesmām. Abi kopā izpildīs gan latviešu dziesmas, gan krievu un čigānu romances, programmu papildinās horoskopi un tosti.


"Būs skaistas dziesmas, filozofiskas pārdomas, runāsim arī latgaliešu valodā." Abi kopā uzstājas jau teju astoņus gadus, un līdz šim klausītāji brālēnu priekšnesumu novērtējuši atzinīgi. "Viktors tā dzied krievu romances! Skatītāji jau pēc desmit minūtēm "pavelkas" un nelaiž mūs prom. Sauc: "Vēl, vēl, vēl!" Tad parasti nākas lēkt pa logu laukā," joko aktieris.

To, vai abi patiešām ir brālēni, J. Jarāns neatklāj. "Tas atklāsies koncertā, taču iepazināmies mēs Vācijā, kad viesojos pie sava labākā drauga, kuram Ķelnē pieder krogs "Rasputins", kurā dziedājuši vairāki Latvijas dziedātāji, tostarp Niks Matvējevs un Uģis Roze." Vienā no viesošanās reizēm J. Jarāns ievērojis Viktoru un viņa fantastisko balsi. "Vēlāk piedāvāju viņam kopā veidot koncertprogrammu."

J. Jarāns, ko daudzi pirms 25 gadiem iepazina televīzijas humoršovā "Imanta–Babīte", vēlāk arī "Piektdieņos" un vēl citos projektos, jau gadus sešus televīzijas šovos vairs neiesaistās. Lielu daļu ikdienas aizņem spēlēšana lietuviešu producentu grupas teātrī "Domino".

Aktieris atzīst, ka cilvēku humora izjūta gadu gaitā ir ļoti mainījusies, tagad lielākus smieklus izraisot vienkārši un primitīvi joki. Lielā cieņā esot arī joki par valdību. "Tie jau gan vairāk ir izmisuma smiekli. Taču agrāk, krievu laikos, neko tādu atļauties nevarēja. Ja iznāca kaut ko divdomīgu pateikt, mūs uzslavēja: "Malači", taču uzreiz pajautāja, vai vēl nav bijušas nepatikšanas."

J. Jarāns ievērojis, ka pašlaik cilvēkiem ļoti patīkot joki, kur arī pats komiķis dažādi ķēmojas, taču joka sāls esot meklējams tieši humorista nopietnībā. "Jo nopietnāks esi, jo publika vairāk smejas. Kad kopā ar Daini Porgantu iejutāmies Mildiņas un Skaidrītes lomās, visu darījām ļoti nopietni. Zāles bija pilnas," atceras aktieris un joko, ka, iejūtoties vecenīšu lomā, abi bijuši pirmie transvestīti Latvijā.

"Brālēnu Jarānu koncertšovs" Ulbrokas kultūras namā notiks piektdien, 12. aprīlī, plkst. 19.