08.04.2013 21:27

Atsāksies latviešu spēlfilmas "Džimlai Rūdi Rallallā!" filmēšana

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Spēlfilmas uzņemšana Ādažos šīs vasaras vidū. Spēlfilmas uzņemšana Ādažos šīs vasaras vidū. Rolands Bartaševics

Pateicoties Nacionālā kino centra piešķirtajam 40 633 latu lielajam finansējumam, šonedēļ tiks atsākta spēlfilmas "Džimlai Rūdi Rallallā!" filmēšana.

Atsākot filmēšanu, tiks pabeigta ziemas un agra pavasara ainu filmēšana. Pagājušajā vasarā tika filmētas epizodes, kas saistītas ar varoņu dzīvi pansionātā un viņu gaitām armijā. Lielāko daļu laika aktieri, 30 Latvijas teātra un kino vecmeistari, pavadīja Ādažu poligonā, ieģērbti armijas formās un aprīkoti ar īstu ekipējumu, informē LETA.

"Džimlai Rūdi Rallallā!" ir traģikomēdija – tās sižets ir cieši saistīts ar pensionāru vecumdienām, viņu psiholoģisko atstumtību. Vecie ļaudis pārdzīvo notiekošo valstī, asi diskutē par problēmām un vēlas būt vajadzīgi sabiedrībai. Filma stāsta par kāda pansionāta iemītniekiem, kuri izvēlas aktīvu rīcību, atsakoties no pensijām un dodoties dienēt armijā, lai palīdzētu Latvijai krīzes situācijā.

Paredzēts, ka atlikušo notikumu filmēšana tiks paveikta vairāku nedēļu laikā, bet pēc tam filmēšana būs pabeigta un sāksies spēlfilmas "Džimlai Rūdi Rallallā!" montāža un ieskaņošana.

Filmu veido režisoru tandēms Jānis Cimermanis un Māris Putniņš, kuru kopdarbība vairāk zināma pēc lielu popularitāti ieguvušajām leļļu filmām "Avārijas Brigāde". M. Putniņš ir arī filmas idejas un scenārija autors.

Spēlfilmas "Džimlai Rūdi Rallallā!" producents ir Gatis Upmalis, kurš bijis producents tādām filmām kā "Labās rokas", "Ūdensbumba resnajam runcim", "Mazie laupītāji" un "Vientuļā sala", filmas operators ir Andrejs Verhoustinskis, mākslinieks – Mārtiņš Milbrets.

Filmas veidotājiem spēlfilmai "Džimlai Rūdi Rallallā!" izdevies sapulcināt Latvijas populāro kino un teātra vecmeistaru ziedu – filmā darbojas Juris Strenga, Ģirts Jakovļevs, Astrīda Kairiša, Jakovs Rafalsons, Aina Karele, Olga Dreģe, Gunārs Placēns, Velta Skurstene, Pēteris Liepiņš, Marks Ļebedevs, Velta Straume, Baiba Indriksone, Uldis Dumpis, Aivars Kalnarājs, Ļevs Birmanis, Jānis Paukštello, Ingrīda Andriņa, Arno Upenieks, Rūdolfs Plēpis, Uldis Norenbergs, Imbi Strenga un citi. Filmā piedalās arī aktieris Mārtiņš Egliens, Juris Bartkevičs, Mārtiņš Vilsons, Juris Žagars un vēl daži jaunākās paaudzes aktieri.