08.04.2013 15:06

Izstādē "Dārzs. Flora 2013" Ķīpsalā – viss dārza darbiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izstādē "Dārzs. Flora 2013" Ķīpsalā – viss dārza darbiem publicitātes

Pavasarī sarosās dārzkopji, puķkopji, mazdārziņu un zemes īpašnieki, jo aktuāli kļūst sēšanas un stādīšanas darbi.

Izstādē "Dārzs. Flora 2013", kas notiks no 12. līdz 14. aprīlim Ķīpsalā, vairāk nekā 100 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vienuviet piedāvās plašu produkcijas un pakalpojumu klāstu – visu, lai dārza darbi izdotos.

Sēklas un stādi plašā klāstā

Interesenti varēs iegādāties puķu un dārzeņu sēklas, ogulāju, košumkrūmu un koku stādus, ko piedāvās Pūres Dārzkopības izmēģinājumu stacija, kokaudzētava "Arumi", stādu audzētavas "Pīlādži", "Liepas" un citas, Latvijas Universitātes Rododendru selekcijas un izmēģinājumu audzētava "Babīte" un individuālie stādu audzētāji.


Būs arī īpaši piedāvājumi – bioloģiskā z/s "Dzērves" piedāvās saldo ķiršu stādus, kas potēti ar pundurstarppoti (Gisella), tā iegūstot zema auguma saldo ķirsi, kurš savu kopēju ar gardām ogām iepriecinās gadu ātrāk nekā parastie ķirši. Interesenti varēs iegādāties arī kazeņu stādus bez ērkšķiem, dzelteno peoniju stādus un daudz ko citu.

Stādu audzētava "Rozītes" izstādē piedāvās plašu, Latvijā audzētu rožu stādu sortimentu – vairāk nekā 300 dažādu šķirņu, kas ir pārbaudītas un Latvijas apstākļiem piemērotas. Izstādē varēs iegādāties arī stādus no Latvijā lielākās angļu rožu kolekcijas. Angļu rozes izceļas ar izteiktu smaržu un lieliem, pildītiem ziediem.

Izstādē savu piedāvājumu prezentēs stādu interneta veikals www.stadisim.lv, kas piedāvā visu veidu stādus, sēklas, sīpolpuķes un dārza piederumus no 46 Latvijas stādaudzētavām.

Viss dārza labiekārtošanai

Domājot par dārza labiekārtošanu, izstādes apmeklētāji varēs izvēlēties dārza mēbeles un mājiņas, lapenes, nojumes, pergolas, šūpuļkrēslus, baseinus, kā arī dārza ainavu elementus, dekoratīvos akmeņus, bruģi un citu produkciju un pakalpojumus.

SIA "Raunas lauktehnika" piedāvā dārza mēbeles un aksesuārus, kas veidoti no metāla un koka. Šī gada jauninājumi – arkas, lapenes, mēbeļu kolekcijas un uguns grozi – papildina dārza iekārtojumu gan funkcionāli, gan vizuāli. Savukārt SIA "Neo" prezentēs dažādu veidu dārza koka konstrukcijas - lapenes, nojumes, garāžas, grila mājas, dārza un kempinga mājas, pirtis un konstrukcijas dārza iekārtošanai.

Izstādē tiks prezentēts plašs Slovēnijas kompānijas "ROTO" polietilēna izstrādājumu klāsts – gan dažādu stilu ziedu trauku kolekcijas, vīna un pirts mucas, gan izturīgas un glītas dārza mēbeles. Savukārt uzņēmums "Teltis" piedāvās inventāra nomu pasākumiem kā telpās, tā brīvā dabā – dažāda izmēra teltis, nojumes un citu inventāru.

Savukārt, lai paši pagatavotu gaļas un zivs kūpinājumus, noderīgs būs firmas "Abas.lv" piedāvājums. Lai pagatavotu visgaršīgāko maltīti, uzņēmums prezentēs Latvijā ražotas augstas kvalitātes iekārtas dārzam, mājai un izbraukumiem pie dabas – kūpinātavas ar dubulto siltuma izolāciju un unikālu konstruktīvo risinājumu, kas nodrošina energoefektivitāti un precīzu kūpināšanas temperatūru. Tāpat izstādē varēs nogaršot un iegādāties maizes, gaļas un zivs izstrādājumus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ražotājiem.

Dārza inventārs un tehnika

Izstādes piedāvājumā būs dārza tehnika un inventārs, augsnes uzlabotāji un augu aizsardzības līdzekļi. Varēs iegādāties arī dažnedažādas siltumnīcas – sākot no mazām un viegli pārvietojamām, beidzot ar lielām un bagātīgai ražai paredzētām. Dārza darbiem noderēs arī dažādu tehnoloģiju zāles pļāvēji, dārza traktori, trimmeri un dzīvžogu šķēres.

Robotu tehnoloģijas šodien ienāk arī dārzā – tiem, kas zāles pļaušanai nevēlas veltīt daudz laika, "Honda" izstādē prezentēs savu pirmo robotu zāles pļāvēju "Miimo", savukārt tiem, kuriem nepieciešams zāli pļaut teritorijās, kur tas nav iespējams ar standarta zāles pļaušanas tehniku, SIA "Anna Assistance" piedāvās radiovadāmās nogāžu pļaujmašīnas "SPIDER" pakalpojumus.

Profesionāļu palīdzība dārzu iekārtošanā

Tie, kas savā dārzā iecerējuši lielākas pārmaiņas un plāno sarežģītākus darbus, varēs saņemt profesionāļu padomus un konsultācijas. Izstādē piedalīsies speciālisti, kas piedāvā zālienu ierīkošanu, apzaļumošanu, teritoriju sakopšanu, bīstamo koku izzāģēšanu, apstādījumu projektēšanu, teritoriju labiekārtošanu, vecu dārzu atjaunošanu, akmeņdārzu veidošanu, koku vainagu veidošanu u. c. pakalpojumus.

Popularizēs zaļo domāšanu

Lai popularizētu un veicinātu zaļo domāšanu, LU Bioloģijas institūts un Latvijas Entomoloģijas biedrība izstādē informēs par putniem Latvijā, to migrāciju, gredzenošanu un stāstīs, kā pareizi pagatavot būrīšus dažādām putnu sugām. Izstādē varēs uzzināt visu par Latvijas iekšzemes ūdeņiem un apskatīt dzīvo ekspozīciju – mazos ūdens iemītniekus. Tāpat ikviens interesents varēs uzzināt par augu bioloģisko aizsardzību.

Risinājumi cīņai ar kaitēkļiem un insektiem

Tuvojoties vasarai, aizvien aktuālāka kļūst cīņa ar dažādiem kaitēkļiem – mušām, kodēm, insektiem –, kas mēdz viesoties mājās, piemājas dārzā un traucē atpūtai un darbam dabā. Lai tos apkarotu, izstādē varēs atrast līmlentes, slazdus, sietus un auduma tīklus. Izstādē varēs iegādāties arī aerosolus, kas aizsargā no odu, ērču un lapseņu uzbrukumiem.

Kamēr saimnieces kavēsies pie stādiem un sēklām, vīri blakus hallē izstādē "Mežs un Koks 2013" varēs novērtēt mežizstrādes tehnikas piedāvājumu, savukārt izstādē "Rigaagro 2013" – saņemt noderīgus risinājumus saimniecībai un aplūkot lauksaimniecības tehniku.

Izstāžu darba laiki:

12. aprīlis 12.00–18.00
13. aprīlis 10.00–18.00
14. aprīlis 10.00–16.00


Biļetes cena – Ls 2
Studentiem, pensionāriem, skolēniem – Ls 1,50