01.04.2013 07:28

Dāmām būs labs iemesls iepazīties – Inčukalnā viesosies "Čigānzēni", ar kuriem kopā filmējies pats novada mērs

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Apvienība "Čigānzēni". "Ar Inčukalnu man ir īpaša draudzība," pirms koncerta Inčukalna Tautas namā teic dziedātājs Kaspars Antess (augšā pa labi). Viņa dziesmas "Saldā dzīve" klipā savulaik pat filmējies Inčukalna mērs. Apvienība "Čigānzēni". "Ar Inčukalnu man ir īpaša draudzība," pirms koncerta Inčukalna Tautas namā teic dziedātājs Kaspars Antess (augšā pa labi). Viņa dziesmas "Saldā dzīve" klipā savulaik pat filmējies Inčukalna mērs. publicitātes

"Šis kvartets ir apliecinājums, ka klausītāju ierosinājumi ir labāki par jebkuru producenta ideju," pirms koncerta Inčukalnā par muzikālo apvienību "Čigānzēni" stāsta viens no tās dalībniekiem, dziedātājs Kaspars Antess.

Ar sievietēm veltītu koncertpro­grammu "Mēs jūs mīlam!" pie klausītājiem dodas jauns kvartets "Čigānzēni", kurā apvienojušies tautā iemīļoti dziedātāji: brālēni Dzintars Čīča un K. Antess un brāļi Riči. K. Antess atklāj, ka kvartets izveidots, pateicoties uzticīgajiem faniem, īpaši sievietēm. "Tā ir sagadījies, ka mums, atsevišķi darbojoties mūzikā, fani ir gandrīz tie paši. Ideja apvienoties gaisā bija virmojusi jau sen," stāsta dziedātājs un piebilst, ka pirms jaunizveidotā kvarteta ar Ričiem pat neesot bijis pazīstams.

"Bija labs iemesls iepazīties, un tagad esam kļuvuši par draugiem. Esam par to ļoti priecīgi, jo nav noslēpums, ka mums, nosacīti citādajiem – čigāniem, ir grūti atrast domubiedrus," ir atklāts K. Antess un piebilst, ka kvarteta dalībnieki solo karjerām nebūt nav pielikuši punktu. "Nezinām, cik ilgs mūžs būs mūsu kvartetam, bet pagaidām izskatās, ka klausītāji mūs gribēs dzirdēt vēl!"

Uz Inčukalnu dziedātājs brauc ne vien koncertēt, bet arī satikt draugus. "Ar Inčukalnu man ir īpaša draudzība – kopš laika, kad sāku savu solo darbību. Toreiz bijušais Saeimas deputāts Alberts Krūmiņš mani uzaicināja uzstāties Inčukalnā, kur satiku novada sieviešu klubiņu "Rudzupuķes"," atceras K. Antess. "Zinot, ka šīs dāmas dzied, A. Krūmiņš mūs iepazīstināja personīgi. Atklājās, ka ansamblī ir arī vairākas manas fanes," priecīgi stāsta dziedātājs. Tālāk kopā pavadīta ne viena vien stunda jaukās sarunās un muzikālās noskaņās. "Kad uzrakstīju dziesmu "Saldā dzīve", vienkārši redzēju viņas šajā projektā, un dāmas labprāt piekrita," par dziesmas video klipu, kurā redzams arī Inčukalna novada domes priekšsēdētājs
Arvīds Blaus, stāsta mūziķis.

Savukārt vaicāts, kā plāno svinēt Lieldienas, K. Antess atzīst, ka olas šogad nebūs laika krāsot, taču ne jau tas ir pats galvenais Lieldienās – šie ir reliģiski svētki. "Lieldienas nav svētki, kuros ļoti atšķirtos čigānu tradīcijas, jo čigānu ticība ir cieši saistīta ar vidi vai valsti, kurā kopiena dzīvo. Latvijā čigāni ir integrējušies kristietībā," skaidro dziedātājs un atklāj, ka vislabprātāk Lieldienas pavadot klusi kopā ar ģimeni.

Koncertprogrammā autentiskā čigānu valodā skanēs romances no kinofilmas "Tabors aiziet debesīs" un senas tautasdziesmas, kā arī dziedātāju lielākie hiti jaunā skanējumā. Koncerts notiks Inčukalna Tautas namā 1. aprīlī plkst. 18. Kopā ar "Čigānzēniem" muzicēs pianists Anatolijs Livča, akordeonists Kaspars Gulbis, ģitārists Arturs Kutepovs, kontrabasists Viktors Veļičko un bundzinieks Antons Gella.