26.03.2013 15:17

Paši mazākie Babītē svin Teātra dienu

Autors  Babite.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salas sākumskolas teātra pulciņš ar izrādi "Sniega karaliene", režisore Laima HelvigaI Salas sākumskolas teātra pulciņš ar izrādi "Sniega karaliene", režisore Laima HelvigaI www.babite.lv

27. martā ar dažādiem pasākumiem visā Latvijā Starptautisko Teātra dienu atzīmē gan profesionālie gan arī amatieru teātri, un pirmo gadu to darīja arī paši mazākie Babītes iedzīvotāji.

Salas sākumskolā tika uzrunāti teātra dienu dalībnieki – Babītes novada izglītības iestāžu audzēkņi. Visu Babītes novada izglītības iestāžu pārstāvji bija ieradušies Spuņciemā, lai dalītos ne tikai ar kopā būšanas prieku, ko sniedz Teātra diena, bet arī parādītu citiem mazajiem novadniekiem savu gatavoto teātra uzvedumu.

Bērni iepazinās ar lauvēnu, kurš bija atbraucis ciemos no Jūrmalas, dažādiem meža iemītniekiem – zaķu ģimeni, vāverēnu ģimeni, lāču saimi, vārnu un dusmīgo vilku. Savās fantāzijās bērni ciemojās Sniega karalienes pilī, kur Gerda centās atbrīvot Kaju no aukstās karalienes rokām, iepazinās ar tālās valsts Japānas kultūru, interesantajiem tērpiem un, protams, valodu. Īpaši Teātra dienai tika gatavotas interesantas deju kustības un pavasarīgi dzejolīši.

Kā atzina paši bērni – "visforšākā" bija bērnudārza "Saimīte" skolotāju radošās grupas izrāde "Noslēpumainā Lieldienu ola". Šī ola bija ne tikai noslēpumaina, bet arī liela. Bērni uzreiz saprata, ka tā nav vistas vai Lieldienu zaķa ola, bet gan kāda liela dzīvnieka, piemēram, dinozaura ola. Pēc kāda laika to izdevās atvērt, un, par lielu izbrīnu visiem skatītājiem, – olā nebija maziņš dinozaurs, bet gan daudz konfekšu visiem Teātra dienu dalībniekiem. 

Citas bildes skatīt šeit