05.03.2013 11:58

Siguldā "Mirdzot šķēpiem" tiksies mūziķi un sportisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Koncertzāle "Baltais flīģelis" Siguldā. Koncertzāle "Baltais flīģelis" Siguldā. www.baltaisfligelis.lv

5. martā pulksten 19 Siguldas Ziemas festivāla laikā interesentiem koncertzālē "Baltais flīģelis" būs iespēja baudīt koncertprogrammu "Mirdzot šķēpiem".

Koncertprogrammā piedalīsies mūziķi un sportisti Ingus Pētersons, Mārtiņš Circenis, Lauris Reiniks, Andris Kivičs, Paula un Miks Dukuri, Martins un Tomass Dukuri, Afanasijs Kuzmins, Līna Mūze, Zintis Ekmanis, kā arī Vidzemes kamerorķestris un diriģents Andris Veismanis. Mūziķi zīmē un glezno, sportisti sporto un klausās mūziku. Modernajā pasaulē mūzika ir svarīga dzīves sastāvdaļa, taču izrādās, ka ik pa brīdim cilvēkiem ir jāizšķiras par ko kļūt - par izcilu sportistu vai izcilu mūziķu. Dziedātājam Ingum Pētersonam paredzēja izcilu sportista karjeru un bija paredzēts, ka viņš kļūs par Jāņa Lūša pēcteci. Koncertprogrammā kopā ar Pētersonu dziedās jaunā Latvijas šķēpmetēja, olimpisko spēļu dalībniece Līna Mūze.

Savukārt Andrim Kivičam visa dzīve bija basketbols, taču kaut kad dzīve mainījās, līdz ar to viņš ir kļuvis par mūziķi, savukārt brāļiem Dukuriem ir pat savs mūzikas klips. Mūzika, kā Latvijas cilvēku apvienojošais spēks, šajā koncertprogrammā apvienos brāļus Martinu un Tomasu Dukurus kopā ar brāli un māsu – Paulu un Miku Dukuriem.

Bijušais latviešu bobslejists un četru olimpisko spēļu dalībnieks bobslejā Zintis Ekmanis bijis arī zvaigzne mūzikā, jo savulaik ballēs viņš spēlējis, sēžot pie bungām, taču sports bijis tuvāks, tādēļ sekoja skolas gaitas Murjāņos.