01.03.2013 17:37

Brāļu Auzānu joks pārvērties patiesībā

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Marta pirmās nedēļas brīvdienās "Slavenais Jersikas orķestris" kopā ar brāļiem Auzāniem 2. martā pulksten 13 viesosies Carnikavas Tautas namā "Ozolaine" un pulksten 19 Ropažu Kultūras un izglītības centrā, lai sniegtu klausītājiem pilnu emociju gammu no prieka līdz žēlām asarām. Marta pirmās nedēļas brīvdienās "Slavenais Jersikas orķestris" kopā ar brāļiem Auzāniem 2. martā pulksten 13 viesosies Carnikavas Tautas namā "Ozolaine" un pulksten 19 Ropažu Kultūras un izglītības centrā, lai sniegtu klausītājiem pilnu emociju gammu no prieka līdz žēlām asarām. publicitātes

"No smieklu līdz bēdu asarām. Būs pilna emociju gamma," sola Atis Auzāns, kurš kopā ar brāli un "Slaveno Jersikas orķestri" 2. martā ciemosies Ropažu un Carnikavas pusē.

"Koncerta beigās publika parasti mūs nelaiž prom. Visi ir tik saviļņoti, ka varētu teikt – šis būs koncerts labam garastāvoklim," spriež A. Auzāns. Klausītājus priecēs klavieru, pūšaminstrumentu, ģitāru, kā arī kontrabasu skaņas, tāpēc garlaicīgi nebūs, saka mūziķis. "Skanējums ir ļoti bagātīgs un spēcīgs. Īpaši dziesmām, kam ir serbu vai horvātu puses pieskaņa. Protams, būs arī vecās, labās 30. līdz 60. gadu latviešu estrādes dziesmas un latviešu tautasdziesmas mūsu oriģinālā aranžējumā."


Tuvojoties pavasarim, "Slavenā Jersikas orķestra" koncertu grafiks ir, maigi sakot, blīvs. Februārī nospēlēti un izdziedāti turpat 12 koncerti. Arī marta plāns jau raženi pildās. A. Auzāns atzīst, ka neliela daļa publikas pat braukā līdzi no viena koncerta uz otru, tad redzēto novērtē un salīdzina.

Iepazinis dažādo Latvijas publiku, A. Auzāns zina, ka latgaliešus ir vieglāk iekustināt un cilvēki ir atsaucīgāki, savukārt priekšstats par it kā vēso publiku Ventspilī pilnībā sagrauts. Cilvēki koncerta beigās pat cēlušies kājās, un tas ir tiešs apliecinājums, ka publikai redzētais paticis, spriež A. Auzāns. Bet kopumā ar publiku esot kā ar bitēm – nekad neko nevar zināt. "Nav tādas vienas mērauklas. Arī vieni un tie paši joki visur nestrādā. Bet tas, kā uzvedas publika, bieži ir atkarīgs no tā, vai un kā uz to iedarbojas mākslinieki. Mēs zinām, kad ir jābūt ovācijām, un, ja to nav, tad zinām, ka kaut kas nav kārtībā."

Jautāts, vai, intensīvi koncertējot ar vienu un to pašu pro­grammu, neiestājas rutīna, mūziķis atbild noraidoši un uzsver, ka divu vienādu koncertu nav. "Visi 12 cilvēki, kas ir uz skatuves, katru reizi izmanto radošu pieeju un katru reizi dziesma skan citādi. Arī sarunas ar publiku katru reizi ir atšķirīgas," stāsta mūziķis.

Uz jautājumu, ar ko tad "Slavenais Jersikas orķestris" ir tik slavens, A. Auzāns atbild: "Sākumā bija doma, ka būs "Jersikas orķestris", bet tad viens no koristiem teica, ka tas skan pārāk vienkārši un tā nolēmām to padarīt par slaveno. Viss sākās kā joks, bet tagad jau patiesība. Nemitīgi koncertējot pa visu Latviju, patiešām esam kļuvuši slaveni," nosmej mūziķis.