23.02.2013 09:29

Streičs bijušajā milicijas iecirknī atklāj preses lasītavu

Autors  Ināra Silvāne
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Lai vienmēr te valdītu saticība un Latvijas mīlestība," vēlēja J. Streičs. "Lai vienmēr te valdītu saticība un Latvijas mīlestība," vēlēja J. Streičs. Krišjānis Grantiņš

Baložu pilsētas bibliotēkā šogad atklāta preses lasītava.

Dažādos laikos šī kultūras nama telpa ir kalpojusi dažādām vajadzībām. Vairāki lasītāji atceras, ka šeit atradās milicijas iecirknis, ķīmiskās tīrītavas pieņemšanas punkts, arī sabiedriskā organizācija "Balodis". Cilvēki stāvējuši rindā pēc jaunākajām grāmatām, kad te atradās grāmatu veikals "Sprīdītis". Te ir darbojušies zīmēšanas, vijoļspēles, klavierspēles pulciņi. Telpu pieskandinājušas senioru ansambļa "Atvasara" un kora "Zemdega" dalībnieku skanīgās balsis.

Tagad šeit darbojas preses lasītava, kuras iekārtošanas noteicošais faktors bija tas, ka pati bibliotēka atrodas otrajā stāvā, tāpēc palielam lasītāju lokam ir grūti sasniedzama. Preses lasītavā iespējams mierīgā atmosfērā lasīt jaunākos žurnālus un laikrakstus, nokopēt un izdrukāt dokumentus, strādāt ar saviem datoriem, darbosies arī kultūras nama kase.

Preses lasītavas svinīga atklāšana notika janvāra pēdējā dienā, un tajā piedalījās Ķekavas novada domes deputāts Juris Jerums ("Vienotība"), bibliotēkas vadītāja Dainuvīte Markelova un Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis ("Vienotība"). Pasākumā ar prieku piekrita piedalīties arī režisors Jānis Streičs.

Tautā mīlētais režisors dalījās domās par Latviju un latviskumu, Eiropas Savienību, mūsdienu kino, bet sarunas beigās viņš optimistiski noteica: "Jāprot dzīvot tā, lai varētu nostāties pāri visām negācijām, būt ar stipru mugurkaulu un savu dzīvi vadīt tā, lai vienmēr būtu, ko darīt." J. Streičs brīvajā laikā gan glezno, gan raksta, dodas uz valsts arhīvu, lai raktos pa materiāliem, kā arī nodarbojas ar galdniecību – ir rosīgs un aktīvs.