07.02.2012 15:25

Popārta iedvesmoti darbi apskatāmi Rīgas autoostā

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gleznotājs Jānis Anmanis atgādināja, ka šī ir jau piecdesmitā bērnu un jauniešu mākslas izstāde autoostā un pauda pārliecību, ka «Latvija ir bērnu un jauniešu mākslas lielvalsts». Gleznotājs Jānis Anmanis atgādināja, ka šī ir jau piecdesmitā bērnu un jauniešu mākslas izstāde autoostā un pauda pārliecību, ka «Latvija ir bērnu un jauniešu mākslas lielvalsts». Foto: Mārtiņš Zviedris

Ejā starp kasu zāli un uzgaidāmo telpu «Bērnu zīmējumu galerijā» apskatāma studijas «2x2» dalībnieces Kristīnes Liepas mākslas darbi - dažādās tehnikās, ko raksturo krāsainība un tēmu daudzveidība. 

Zīmējumi ir gan abstrakti un futūristiski, gan, piemēram, arī tādi, kuros ir atsauces uz komiksa žanru. Autore teic, ka viņu iedvesmojis popārts – mākslas virziens, kas aktuāls kļuva piecdesmitajos gados, popularizē parasto un ikdienišķo un uzskata sevi par tādu, kas visvairāk atbilst masu gaumei.

Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas vadītājs Jānis Anmanis atklāšanā atgādināja, ka šī ir jau piecdesmitā jauno zīmētāju un gleznotāju izstāde autoostā un pauda pārliecību, ka «Latvija ir bērnu un jauniešu mākslas lielvalsts».

Nule atvērtās izstādes autorei un visiem jaunajiem māksliniekiem, kuru darbi bijuši vai būs apskatāmi autoostā, radošus panākumus novēlēja autoostas valdes priekšsēdētāja Vaira Gromule.

Studijas «2x2» vadītājs Alfrēds Lapetrovs Kristīnes darbus atzina par oriģināliem un pat pārsteidzošiem.

Ar vijoļspēli atklāšanas dalībniekus priecēja Ilze Gagaine.