12.02.2013 07:19

Noskaidroti labākie Pierīgas vokālie ansambļi

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētājs, Siguldas apriņķa koru virsdiriģents Jānis Baltiņš pēc tā priecāijās, cik daudz labu vokālo ansambļu ir Pierīgā. Konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētājs, Siguldas apriņķa koru virsdiriģents Jānis Baltiņš pēc tā priecāijās, cik daudz labu vokālo ansambļu ir Pierīgā. Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes priekšnieks Oļģerts Lejnieks

Zināmi ansambļi, kuri piedalīsies Latvijas vokālo ansambļu konkursa otrajā kārtā.

Ādažos pagājušās nedēļas nogalē notika Pierīgas pašvaldību kultūras iestāžu vokālo ansambļu konkursa pirmā kārta. Pasākumu rīkoja Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvalde.

Konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētājs, Siguldas apriņķa koru virsdiriģents Jānis Baltiņš ar konkursa norisi ir apmierināts: "Šī skate, salīdzinot ar iepriekšējos gados redzētām, apliecināja, ka ansambļu līmenis ir audzis. Vairumam kolektīvu repertuārs bija daudzveidīgs, kontrastains, un žūrijai patika, ka konkursā valdīja krāsainība. Bija meklēti un veiksmīgi atrasti arī novatoriski risinājumi."

Viņš norāda, ka divas dziesmas dalībniekiem bija jādzied acapella – bez pavadījuma, kas ir grūtāk, un viņi veiksmīgi ar to tika galā. Labākie ansambļi iepriecināja ar gaumīgu vokālo kultūru, dziesmu māksliniecisko un tehnisko izpildījumu. J. Baltiņš priecājās, ka šogad konkursā parādījušies daudzi jauktie ansambļi. Lai arī kungus nav tik viegli iesaistīt, tas ir bijis tā vērts, jo viņu balsu tembri vokālo izpildījumu darīja bagātīgāku un spēcīgāku.

Neviltotas žūrijas simpātijas izpelnījās senioru ansambļi. Jūtams, ka viņiem dziedāšana ir kļuvusi par daļu no dzīvesveida, kas sagādā prieku.Lielisku pārsteigumu sagādāja cittautu ansambļi, kas skatē ienesa savu nacionālo kolorītu un ļoti veiksmīgi dziedāja arī latviešu tautas dziesmas.

Uz Latvijas vokālo ansambļu konkursa II kārtu izvirzīti sekojoši kolektīvi: senioru vokālais ansamblis "Gaujmalas lakstīgalas" no Ādažiem, senioru vokālais ansamblis "Jautrās vecmāmiņas" no Lēdurgas, senioru vokālais ansamblis "Dzīle" no Saulkrastiem, senioru vīru vokālais ansamblis no Ādažiem, sieviešu vokālais ansamblis "Liepavots" no Allažiem, sieviešu vokālais ansamblis "Dzelde" no Mārupes, jauktais vokālais ansamblis " Mēs tikāmies martā" no Ādažiem, jauktais jauniešu vokālais ansamblis "Canto" no Krimuldas, jauktais vokālais ansamblis "Krievu kadriļa" no Vangažiem, jauktais vokālais ansamblis "Veselka" no Vangažiem, jauktais vokālais ansamblis "Buona parte" no Mālpils.