01.02.2013 09:35

Inčukalnā viesosies Pelnrušķīte Vita Balčunaite

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Būtiskākais ir mīlēt šo pasauli, mīlēt pašiem sevi un ticēt brīnumam. Ja no sirds noticam, brīnums notiks," iedrošina Vita Balčunaite. "Būtiskākais ir mīlēt šo pasauli, mīlēt pašiem sevi un ticēt brīnumam. Ja no sirds noticam, brīnums notiks," iedrošina Vita Balčunaite.

"Ikvienam jāsaglabā ticība skaistajam un patiesajam, bet mēs, pieaugušie, to bieži aizmirstam.

Bērni ir tie, kas ik dienu, ik mirkli mums atgādina priecāties arī par ikdienišķo," pirms muzikālās izrādes "Pelnrušķīte" Inčukalna novadā teic aktrise un dziedātāja Vita Balčunaite.

Izrāde divos cēlienos veidota pēc franču rakstnieka Šarla Pero tāda paša nosaukuma pasakas motīviem. Režisore Dita Balčus to ietērpusi krāšņā muzikālā izrādē bērniem un viņu vecākiem. Iestudējuma titullomā iejutīsies V. Balčunaite, kura savu tēlu raksturo kā visa gaišā un sirsnīgā apliecinājumu.


"Pašlaik laukā ir ļoti drūms, valda pelēcīgas noskaņas, un cilvēkiem ļoti pietrūkst saules un gaišuma. Pelnrušķīte ir simbolisks tēls, kas mudina katram sevī vienmēr glabāt ticību tam skaistajam un patiesajam, saglabāt to dzidrumu un mīļumu, kas patiesībā ir visas pasaules pamatā," Pelnrušķīti raksturo aktrise un nešaubās, ka izrāde ikviena – kā bērna, tā pieaugušā – dzīvē ienesīs sirsnīgumu un mīļumu. Aktrise neslēpj, ka arī pašai patīk gan bērnu izrādes, gan multiplikācijas filmas. "Tajās vienmēr ir tik daudz patiesa gaišuma, mīļuma un sirsnības! Un tajās pasaule ir tīra un dzidra, tieši tāda, kādi mēs ienākam šajā pasaulē."

Aktrise priecājas, ka arī vecākiem, kas atnākuši līdzi bērniem, pēc izrādēm ir, par ko padomāt. "Bieži bērnu izrādes ir vērtīgākas tieši pieaugušajiem," pauž skatuves māksliniece un atceras, ka sadarbība ar izrādes režisori D. Balčus aizsākusies jau laikā, kad V. Balčunaite mācījusies Latvijas Kultūras akadēmijas dramatiskās aktiermeistarības un kino aktieru kursā Pētera Krilova un Annas Eižvertiņas virsvadībā. "Mācījos trešajā kursā, un D. Balčus mani uzaicināja spēlēt Toniju izrādē "Emīls un Berlīnes zēni". Drīz sekoja nākamā loma – Pepija. Tajā mani ierāva vienas dienas laikā Zanes Burnickas vietā," atceras aktrise.

V. Balčunaite atklāj, ka vairāk sanācis atveidot tieši pozitīvos tēlus: Pepiju, Brālīti izrādē "Karlsons", Princesi izrādē "Princese uz zirņa". "Taču aktierim jāizprot jebkurš tēls, kāpēc viņa rīcība ir tieši tāda, un, vadoties pēc pieredzes, jāpadara šī tēla īpašības par savējām, taču jāatrod arī gaišā puse, jo nav jau pavisam melnu cilvēku," smaidot stāsta aktrise un atklāj, ka labākais enerģijas avots ir darīt to, kas cilvēkam vislabāk patīk un nes lielāko gandarījumu. "Tikai tad ir nozīme kaut ko šajā pasaulē darīt. Tā varam vairot prieku, mīlestību un izgaismot šo pasauli. Un es daru to, kas man visvairāk patīk."

Izrādes režisore: D. Balčus, mūzikas autors Imants Paura. Lomās: Enriko Avots, Inta Bankoviča, Egija Missa-Silāre, Elizabete Balčus un Jēkabs Reinis. Muzikālā izrāde būs skatāma piektdien, 1. februārī, plkst. 17.30 Inčukalna Tautas namā.