31.01.2013 13:49

Kerija Kalēja Latvijā atgriežas ar "Antibiotikām"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
Kerija Kalēja Latvijā atgriežas ar "Antibiotikām" publicitātes

Plašākas publikas priekšā Kerija Kalēja debitēja 2006. gadā, kad dueta "Kerija un Santa" sastāvā ar pašsacerētu dziesmu "Find You" iekļuva Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālā. Līdz tam Kerija bija profesionālā līmenī apguvusi dejošanu un vokāli izglītojusies pie Jolantas Gulbes.

Turpmākos gadus Kerija aizvadīja pasaules mūzikas industrijas galvaspilsētā Ņujorkā, kur studēja Manhattanville koledžā, iegūstot bakalaura grādu specialitātē Mūzika un mūzikas menedžments. Mācību laikā Kerija bija koledžas Mūzikas biznesa kluba viceprezidente, piedalījās studentu kabarē uzvedumos, praktizējās mūzikas izdevniecībās "Songs", "Cherry Lane" un "Bug Music Publishing", kā arī vairākās studijās, kur viņai bija iespēja līdzdarboties ar tādiem pasaulē populāriem mūziķiem kā Beyonce, Jay Sean u. c. ierakstu tapšanā. Paralēli darbam un mācībām Kerija izveidoja grupu, ar ko uzstājās Ņujorkas klubos. ASV meitene ieradās 18 gadu vecumā, un intensīvā turienes pieredze lielā mērā noteikusi viņas pašreizējās muzikālās intereses.


Kerija stāsta, ka agrāk rakstījusi pop/techno/dance mūziku, bet ASV aizrāvusies ar rokenrola kultūru un šobrīd savā mūzikā cenšas apvienot pop, industrial un rock estētikas. Šādā stilistikā ieturēta arī jaunā dziesma "Antibiotics", kas ir Kerijas pirmais pieteikums, pēc sešu gadu prombūtnes atgriežoties Latvijas mūzikas dzīvē.

Saviesīgs pasākums ar video prezentāciju 1. februārī pulksten 19 notiks kultūras bārā "Sapņi un kokteiļi" Rīgā, Blaumaņa ielā 32.