30.01.2013 13:55

Lielajā ģildē mirdzēs pasaules mēroga opermūzikas zvaigznes

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latviešu operdziedātāja Maija Kovaļevska, kuras talatntu novērtējuši klausītāji un kritiķi visā pasaulē, un Siguldas starptautiskā opermūzikas festivāla organizators Dainis Kalns. Latviešu operdziedātāja Maija Kovaļevska, kuras talatntu novērtējuši klausītāji un kritiķi visā pasaulē, un Siguldas starptautiskā opermūzikas festivāla organizators Dainis Kalns. Krišjānis Grantiņš

Siguldas opermūzikas svētku organizators Dainis Kalns ziemas viducī rīdziniekiem sarūpējis īpašu pārsteigumu – Džuzepes Vedri operas "Simons Bokanegra" koncertizpildījumu. Uz skatuves – pašmāju un ārvalstu zvaigznes.

1. februārī pulksten 19 Lielajā ģildē notiekošajā operas koncertizpildījumā galvenajā Amēlijas lomā mirdzēs mūsu pašu soprāns Maija Kovaļevska. Simona Bokanegras lomu izdziedās itāļu baritons Vittorio Vitelli, bet Garbiela tēlā iejutīsies gruzīnu izcelsmes baritons Badri Maisuradze.

"Tas ir liels notikums, jo šajā operas koncertuzvedumā uz vienas skatuves būs pasaules mēroga operas zvaigznes," 30. janvārī notikušajā preses konferencē norādīja D. Kalns. Viņš atgādināja, ka šis operas cienītājiem ir īpašs gads, jo tiek svinēta operu lielmeistara Džuzepes Verdi 200. jubileja. Tāpēc viens no lielākajiem izaicinājumiem ir bijis parādīt Rīgas skatītājiem mazāk zināmo operu "Simons Bokanegra".

Lai gan tā ir ļoti sarežģīta, dziedātāju sastāvs esot tieši tāds, lai šo ieceri varētu realizēt.
To apstiprināja arī mūsu operas zvaigzne M. Kovaļevska, uzsverot, ka Amēlijas lomas izdziedāšanai vajagot ne tikai labu tehniku, bet arī gana lielu dziedāšanas pieredzi. "Vēl studējot, esmu dziedājusi dažas ārijas, taču tagad uz tām un visu lomu raugos ar pilnīgi citām acīm. Jūtu, ka nu es varu to pacelt, turklāt, tā ir ļoti piemērota manai balsij," tā operas zvaigzne.

Gandarīts par iespēju atkal kāpt uz vienas skatuves ar M. Kovaļevsku ir arī V. Vitelli. Viņš klātesošajiem atzina, ka šo lomu pēdējo reizi dziedāja tieši pirms desmit gadiem, un priecājās, ka atkal būs iespēja iejusties Simona Bokanegras tēlā.

Lai gan par opermūzikas galvaspilsētu neoficiāli uzskatāma Sigulda, kurā arī šogad notiks tradicionālais festivāls, šo koncertu finansiāli atbalstīt nolēmusi Rīgas pašvaldība.