29.01.2013 15:48

Saulkrastos rībēs deju grīda

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastos rībēs deju grīda www.tours.lv

Nākamnedēļ, 9. februārī, Saulkrastu sporta centrā notiks otrais deju kolektīvu festivāls "Sasala jūrīna".

Ideja par tautas deju kolektīvu sadancošanu pieder Saulkrastu deju kolektīvu ilggadējai vadītājai Judītei Krūmiņai. Ideja tika lolota, līdz 2012. gada februārī notika pirmā sadancošana. Gan paši dejotāji, gan skatītāji bija vienisprātis: šim festivālam jākļūst par tradīciju. Tādēļ šogad, pašā ziemas spelgonī un laikā, kad Saulkrastu gleznainā jūrmala patiešām ir sasalusi, Saulkrastu sporta centrā notiks jau otrais deju kolektīvu festivāls "Sasala jūrīna".

Šogad festivālam pieteikušies 37 kolektīvi, un tas ir daudz vairāk, nekā Saulkrastos ciemojās pagājušajā gadā. Dejotāju pulkā būs gan tautas deju ansambļi "Kalve", "Ritenītis" un "Sakta", gan jauniešu, vidējās paaudzes un senioru deju kolektīvi no Jelgavas, Limbažiem, Garkalnes, Carnikavas, Rīgas, Katlakalna, Ķekavas, Ādažiem, Suntažiem, Siguldas, Ķeguma, Olaines, Trikātas, Salacgrīvas, Smiltenes, Stopiņiem, Lielvārdes, Ķeipenes, Lēdurgas, Ropažiem un Saulkrastiem.

Tā kā 2013. gads ir dziesmu un deju svētku gads, tad festivāla repertuārs lielā mērā būs saistīts ar dejām, kuras iekļautas XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku deju lieluzvedumā "Tēvu laipas".

Redzēt deju rakstus, izprast latviešu tautas dejas būtību un sajust kopā būšanas spēku Saulkrastu sporta centrā varēs no pulksten 18.