25.01.2013 10:59

Māksliniekam Rožlapam pasniegs balvu par mūža ieguldījumu Jūrmalas kultūras veidošanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Jūrmalas teātrī 25. janvārī pulksten 18 notiks Jūrmalas Gada balvas kultūrā laureātu paziņošana un apbalvošana.

Māksliniekam Dailim Rožlapam šajā pasākumā tiks pasniegta balva par mūža ieguldījumu Jūrmalas kultūras dzīves veidošanā, vēsta aģentūra LETA.

D. Rožlapa veidojis scenogrāfiju daudzām slavenām izrādēm dažādos teātros, bijis mākslinieks inscenētājs 18 mākslas filmām Rīgas kinostudijā un ražīgi glezno kopš 1958. gada. Viņš ir jūrmalnieks jau kopš septiņdesmitajiem gadiem, un 1977. gadā, kad izveidojās Jūrmalas mākslinieku grupa, D. Rožlapa bija tās pirmais priekšsēdētājs. Viņš bijis aktīvs Jūrmalas mākslinieku grupas biedrs un piedalījies neskaitāmās izstādēs, sarīkojis daudzas personālizstādes Jūrmalā.

Pagājušā gadā Jūrmalas Pilsētas muzejā un Mākslinieku namā bija iekārtota mākslinieka D. Rožlapas 80 gadu jubilejas izstāde "Kokteilis mūža garumā", kas guva plašu sabiedrības ievērību un atzinību.

Gada balvas kultūrā Jūrmalas pilsētas dome piešķirs vēl septiņās nominācijās – "Gada balva kultūrā 2012", "Par izcila kultūras projekta realizēšanu", "Par izcilu mākslas izstādi", "Par veiksmīgu jaunradi mūzikas, mākslas, teātra, literatūras un citās kultūras jomās", "Par izciliem sasniegumiem Latvijas un starptautiskajos konkursos", "Par tradicionālās kultūras saglabāšanas un attīstības veicināšanu" un "Par izglītojošu kultūras pasākumu un aktivitāšu organizēšanu bērniem un jauniešiem".

Šo balvu laureāti tiks noteikti rītdien svinīgā apbalvošanas ceremonijā.

Gada balvas kultūrā Jūrmalas pilsētas dome piešķir jau desmito gadu, to mērķis ir novērtēt Jūrmalas kultūras dzīves spilgtākos notikumus valsts, pašvaldības un starptautiskajā mērogā aizvadītajā gadā. Pagājušajā gadā galvenais apbalvojums – "Jūrmalas Gada balva kultūrā 2011" – tika piešķirts tēlniekam Gļebam Panteļejevam par personālizstādi "Ornitoloģija" Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.