25.01.2013 10:22

Brāļi Auzāni februārī priecēs ādažniekus

Autors  Apriņkis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļi Auzāni. Brāļi Auzāni. Publicitātes foto

Pagājušā gada nogalē izveidotā muzikālā apvienība "Slavenais Jersikas orķestris", kurā apvienojušies brāļi Atis un Jānis Auzāni, Oranžā kora dziedātāji, kā arī labākie Latvijas mūziķi, šoziem iecerējusi sniegt koncertus vairākās Latvijas pilsētās, tostarp Ādažos.

 

Katrs no koncerta septiņiem vokālajiem solistiem sniegs skatītājiem savu dziesmas dvēseles redzējumu, izpildot skaņdarbus latviešu, latgaliešu, angļu, vācu, spāņu un portugāļu valodā. Programmā iekļautas tādas tautā iemīļotas melodijas Ata Auzāna aranžējumā kā "Atkal līst", "Differente", "Man šodien 18 gadu", "Tumša nakte, zaļa zāle", "Start wearing purple", "Debesis ir tuvu klāt", "Ripo tvaika bānītis", "Čili baba", "Puķu pārdevēja", "Lili Marleen", "Aijas smaids" un citi, informē aģentūra LETA.

Koncerts skatītājiem sniegs visdažādāko pozitīvu emociju, noskaņu un sajūtu gammu, sākot ar no jauna atdzimušām latviešu 30.–60. gadu estrādes dziesmām un ugunīgām latgaliešu tautasdziesmu apdarēm un beidzot ar straujiem Balkānu ritmiem un aizkustinošām latviešu tautasdziesmu versijām. Koncerts savu kulmināciju sasniegs, kad pēc tautasdziesmas "Tumša nakte, zaļa zāle" unikālās daudzbalsības skatītāju zālē iestāsies elpas aizturēts klusums, kas pēc dažiem mirkļiem pāraugs ugunīgā "Čardašā", kuru kopā ar pārējiem mūziķiem izpildīs viens no Latvijas labākajiem akordeonistiem – Sergejs Ivanovs.

Tajā neaizstājamas būs Jāņa Lemeža saksofona un klavieru solopartijas salikumā ar Kaspara Stenkeviča trompetes improvizācijām. Tradicionāli koncertā piedalīsies arī pagājušā gada projektā "Rokasspiediena attālumā" iepazītie mūziķi – ģitārists un bandžo spēlētājs Ēriks Upenieks, kontrabasists Viktors Veļičko un sitaminstrumentālists Nauris Bartusevičs. 

Arī šogad brāļi Auzāni ievēros svarīgāko sevis izvirzīto nosacījumu: kāpjot uz skatuves, mūzikai ir jābūt īstai un dzīvai, iztiekot bez fonogrammām un ierakstiem. Lai ievērotu šo nosacījumu, kopumā uz skatuves tiks spēlēti vairāk nekā 20 dažādi mūzikas instrumenti, tostarp klavieres "Rīga", kuras orķestris ir apņēmies vadāt līdzi uz visiem koncertiem. Tāpat liela uzmanība tiks pievērsta koncerta tehniskajam nodrošinājumam – apskaņošanai un gaismu horeogrāfijas spēlei.

Ādažos koncerts notiks 15. februārī pulksten 19.