18.01.2013 13:24

Zigurds Neimanis: "Latviešiem humora izjūta ir!"

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Z. Neimanis pēc horoskopa ir zivs un smejas, ka zināmas līdzības ar dziesmu tekstiem savā raksturā var manīt. Z. Neimanis pēc horoskopa ir zivs un smejas, ka zināmas līdzības ar dziesmu tekstiem savā raksturā var manīt. www.teatris.lv

"Smejoties paši par sevi, mēs liekam pasmieties arī skatītājiem," teic aktieris Zigurds Neimanis pirms atpūtas vakara "Horoskopisks smējiens" Daugmales multifunkcionālajā centrā.

Vakara gaitā skatītājiem būs dota iespēja noklausīties nekur vēl nedzirdētas Nika Matvejeva sarakstītas dziesmas, veltītas katrai zodiaka zīmei. Tāpat būs iespējams uzzināt, kā top TV seriāli, un noķert kādu riekšavu satīriķa Gunta Pilsuma aforismu. Projektā kopumā iesaistījušies četri ar humoru apveltīti vīri labākajos gados – N. Matvejevs, G. Pilsums, Bruno Libauers un Zigurds Neimanis.


"Šajā programmā mēs ar humoru paskatāmies uz jēdzienu "horoskopi"," paskaidro Zigurds Neimanis. Viņš stāsta, ka latviešiem ar humora izjūtu nemaz neesot tik slikti, vienīgais šķērslis, kas to bremzē, ir sadzīves apstākļi. "Ja cilvēks ir nomāktā garastāvoklī, tad uz humoru nepavilksies. Esošā ekonomiskā situācija to ļoti veicina. Lai cilvēks brīvi par kaut ko varētu pasmieties, viņam jābūt labā garastāvoklī. Bet, lai būtu labā garastāvoklī, ir jābūt apmierinātam ar dzīvi," uzskata aktieris un atzīst, ka publiku ir daudz vieglāk saraudināt nekā sasmīdināt.

Četru mākslinieku projekts ir Latvijā unikāls, jo neviens līdz šim vēl nav sarakstījis satīriskas dziesmas katram horoskopam. Z. Neimanis pats pēc horoskopa ir zivs un smejas, ka zināmas līdzības ar dziesmu tekstiem savā raksturā var manīt. "Kad es noklausījos, ko Guntis Pilsums ir sacerējis par zivīm, es viņam jautāju – vai viņš tekstu rakstījis, domādams par mani. Uz ko viņš atbildēja, ka pazīst daudz briesmīgākas zivis par mani," smejas aktieris. Z. Neimanis tic, ka cilvēkiem, kas dzimuši vienā laikā, ir ļoti daudz kopēju īpašību, bet nedomā, ka zvaigznēs ir ierakstīts, kas katrā konkrētā dienā sagaida zīmju pārstāvjus. Dienu un nedēļu horoskopi viņaprāt domāti lētticīgiem ļautiņiem.

Vīri ironizē arī par to, kā Latvijā tiek filmēti seriāli. "Katra sevis cienoša televīzijas programma rāda vienu vai vairākus pašmāju seriālus, un atainotie notikumi bieži ir tik dīvaini samudžināti un sakonstruēti, ka ir tuvu neticamības robežai. Mums ir sava vīzija par to, kā top šādi scenāriji, – autors atnes scenāriju, kur viss notiek loģiski un skaisti, bet darba procesā redaktors viņu pārliecina, ka tas nevienu neinteresē. Vajag vairāk šausmu, līķu, tad saliek visu kopā, un beigās rodas kaut kas tāds, kas it kā ir skatītāju pieprasījums," skaidro Z. Neimanis.

Vakaru papildina arī satīriska humora deva par latviešu deputātiem, "kā viņi aiz neko darīt domā, ko vēl varētu darīt tautas labā. Bet tas, ko viņi domā, tautai jau laikam nemaz nav vajadzīgs".

Pasākums Daugmalē notiks sestdien, 19. janvārī, plkst. 21 pie galdiņiem. Par lustīgām dejām rūpēsies DJ Ando.