18.01.2013 11:55

Jūrmalas pilsētas muzejā rīkos krievu romanču vakaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Nākamnedēļ, 25. janvārī, Jūrmalas pilsētas muzejā skanēs krievu romances, kuras klausītājiem izpildīs baritons un ģitārists Viktors Kozlitins.

 

Krievu romances ir viena no krievu kultūras pērlēm, tās dvēseles atspulgs. Koncertā skanēs skaistākās no senajām krievu romancēm. Ikviena no tām apburs ar savu melodisko temperamentu, skumjām un prieku, vēsta aģentūra LETA.

V. Kozlitins dzimis 1957. gadā Uralā, Čeļabinskas apgabalā. Viņš sācis dziedāt jau agrā bērnībā un uzsver, ka uz skatuves jūtas ļoti brīvi un dziedāšana viņam vienmēr ir sagādājusi lielu gandarījumu.

Pirmā viņa uzstāšanās bijusi sešu gadu vecumā. 1976. gadā liktenis V. Kozlitinu aizveda uz Liepāju, kur viņš dienēja armijā. Trīs gadus mūziķis armijas orķestrī spēlēja saksofonu. Pēc armijas viņš pabeidza Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolu un pēc tās beigšanas astoņus gadus dziedāja Latvijas Nacionālās operas korī. Pirmie solo koncerti notika 90. gados Vācijā, kad arī V. Kozlitins izveidoja krievu romanču un krievu tautas dziesmu programmu.

V. Kozlitina repertuārs ir ļoti daudzveidīgs, tajā iekļautas gan Vladimira Visocka dziesmas, gan arī dziesmas no krievu kinofilmām, klasiskās romances un operu ārijas.

Krievu romanču vakars Jūrmalas pilsētas muzejā sāksies plkst. 17.