13.01.2013 20:32

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas gada balvu saņēmis siguldietis Kalvis Kalniņš

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas gada balvu saņēmis siguldietis Kalvis Kalniņš Krišjānis Grantiņš

Jaunais operdziedātājs no Siguldas Kalvis Kalniņš saņēmis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) un "Swedbank" "Gada balvu 2012" par izciliem sasniegumiem mūzikā.

"Tas ir ļoti liels pagodinājums, bet tajā pašā laikā – liela atbildība attaisnot šo balvu arī turpmāk. Tas ir pamatīgs dzinulis nākotnei," pēc balvas pasniegšanas portālam "Apriņķis.lv" pauda baritons, JVLMA Vokālās katedras 3. semestra students K. Kalniņš. Jaunais dziedātājs atklāj, ka klusībā esot cerējis, ka varētu tikt izvirzīts šai balvai.

"Zināju, ka esmu daudz darījis, un neliela cerība un ticība bija, bet tas nav no manis atkarīgs – balvas kandidātus izvirza pedagogi, pēc tam sēdē notiek balsošana. Mani vienbalsīgi esot pieņēmuši par labu esam," priecājas jaunietis, taču atzīst, ka aizvadītajā sezonā paveikts liels darbs: dziedātājs uzstājies Siguldas Opermūzikas svētku Garīgās mūzikas koncertā un Šubertiādē Ungurmuižā, piedalījies vairākos Latvijas un ārvalstu projektos, dziedājis dažādos koncertos, 18. novembrī kopā ar Aldi Liepiņu un Latvijas Nacionālās operas orķestri uzstājies Valsts svētkiem veltītajā koncertā Latvijas Nacionālajā teātrī.

Ne mazāk rosīga K. Kalniņam solās būt arī šī sezona. "Darbi saplānoti jau pusgadu uz priekšu. Tikai jāturpina darboties," apņēmīgs ir dziedātājs un stāsta, ka tuvākais koncerts paredzēts jau 9. februārī, kad notiks pirmais no trīs koncertu cikla "Jāzeps Vītols un latvju dzejnieki" koncertiem. "Koncertu cikls notiks Jāzepa Vītola 150 gadu jubilejas gada pasākumu ietvaros. Koncertos būs dzirdama J. Vītola vokālā kamermūzika, un tajos piedalīsies arī operas solisti Krišjānis Norvelis, Inga Šļubovska," stāsta mākslinieks un atklāj, ka kopumā koncertos būs dzirdami aptuveni 80 komponistu skaņdarbi.

Šogad, ieskandinot Jāzepa Vītola 150. atceres gadu un atzīmējot JVLMA 93. dzimšanas dienu, par izciliem sasniegumiem mūzikā un pedagoģiskajā darbā Akadēmijas nozīmīgākais apbalvojums "Gada balva jaunajam mūziķim" tika piešķirts jaunajiem talantiem diriģentam Jānim Liepiņam un dziedātājam Kalvim Kalniņam, savukārt ar "Gada balvu mācībspēkam 2012" tika godināta komponiste profesore Selga Mence.