12.01.2013 16:33

Madara Celma atgriežas maziem solīšiem

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Negribētu minēt konkrētu laiku un skaļi teikt "tagad gaidiet, drīz atgriezīšos"," smej dziedātāja no saulrietu pilsētas Madara Celma, un tomēr neslēpj, ka drīzumā klausītāji varētu sagaidīt kādu muzikālu pārsteigumu. "Negribētu minēt konkrētu laiku un skaļi teikt "tagad gaidiet, drīz atgriezīšos"," smej dziedātāja no saulrietu pilsētas Madara Celma, un tomēr neslēpj, ka drīzumā klausītāji varētu sagaidīt kādu muzikālu pārsteigumu. personīgais arhīvs

"Nekur tālu no lielās skatuves jau neesmu aizgājusi. Tieši otrādi – maziem solīšiem dodos atpakaļ skatuves virzienā," stāsta dziedātāja Madara Celma no Saulkrastiem un atklāj, ka ideju ir pilna galva.

"Mazais ir paaudzies, un ir pienācis īstais brīdis atsākt darboties," teic Madara. "Sāku domāt, ka vajadzētu savākt savu mūziķu sastāvu – jāsāk atkal spēlēt." Kad tieši varētu sagaidīt atgriešanos uz skatuves, dziedātāja vēl nevar pateikt, taču atklāj, ka tas varētu notikt itin drīz.

Madara uzņēmusies vokālās pedagoģes pienākumus Latvijas radošo bērnu un jauniešu studijā "Zvaigžņu sala". "Man īsti nepatīk vārds "vokālais pedagogs". Jauniešiem saku, ka nevajag mani uztvert kā pedagogu – esmu tāpēc, lai palīdzētu." Šobrīd audzēkņu vidū ir bērni no 2,5 gadiem līdz pat 16 gadus veciem jauniešiem. "Pašiem mazākajiem bērniem uzsvaru neliekam tieši uz dziedāt prasmi, bet darbojamies ar skaņu atpazīšanu, saklausīšanu, atkārtošanu. Ir būtiski, lai bērniņš sadzird melodiju, uztver vārdus. Liekam klāt kustības."

Vaicāta, vai pašas dēli Kristians Daniels (10) un Gabriels (2) jau izrādījuši vēlmi iet muzikālās mammas pēdās, Madara teic, ka nekad nav uzspiedusi dēliem pievērsties mūzikai. "Kristiāns ir bundzinieks, bet pērn viņš pirmo reizi izmēģināja sevi dziedāšanā. Izrādījās, ka viņam ļoti labi sanāk. Man par to, protams, ir ļoti liels prieks." Arī pastarītis Gabriels jau atkārtojot dziesmiņu "Kaķīt's mans".

Madara sarunas laikā atklāj, ka gads iesācies mierīgi un aktīvākie darbi sāksies tikai nedēļas nogalē. "Pēc svētkiem vairāk vai mazāk esam mājās. Kad līdzās ir divi mazi ķipari, nekāda lielā atpūta jau nesanāk," stāsta dziedātāja un divu dēlu mamma. "Atrodam laiku gan atpūtai, gan pabaudīt ziemas priekus, jo atkal ir sasnidzis sniegs. Pati gan neesmu ziemas prieku cienītāja, tas vairāk mazajiem," smej Madara un atklāj, ka nav iecienījusi nedz slēpošanu, nedz braukšanu ar ragaviņām no kalna. "Mazajiem ļoti patīk pikoties vai kaut ar lāpstu darboties pa sniegu." Dziedātāja stāsta, ka pagaidām ziemas priekus bauda tepat Saulkrastos, bet "ar gaišu domu nākotnē apmesties tuvāk Rīgai".

Madara kā ziemā, tā vasarā iesaka apmeklēt skaistāko Saulkrastu novada vietu – Balto kāpu. "Man tur ļoti patīk. Kaut jāatzīst, pat dzīvojot šeit, reizēm ir jāsaņemas, lai aizbrauktu, uzkāptu pa trepītēm un baudītu skatu uz jūru." Madaras un abu dēlu sirdi iekarojis arī pērn vasarā atklātais Saules laukums. "It sevišķi ziemas vakaros tur ir ļoti skaisti. Vienmēr, dodoties garām, apstājamies un pavērojam gaismiņas. Ir tik jauki, ka Saulkrastos ir šādas sakoptas vietas," teic Madara Celma no Saulkrastiem.