10.01.2013 15:00

Baložu līnijdejotāju klubs "Jautrie zābaciņi" trešo reizi izcīna pasaules čempionu titulu

Autors  www.kekava.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Baložu līnijdejotāju kluba "Jautrie zābaciņi" dejotāji Amerikā kļuvuši par pasaules kantri un vesterna deju čempionāta uzvarētājiem. Tas ķekaviešiem jau ir trešais čempionu tituls.

Kantri un vesterna deju pasaules čempionātā bija sapulcējušies 1000 dejotāju, kas pārstāvēja 22 pasaules valstis. Latvijas komandai liktenīgais datums bija pēdējā 2012. gada diena, kad viņi rādīja savu sniegumu, un brīdī, kad visi radi un draugi Latvijā sagaidīja Jauno gadu un saskandināja šampanieša glāzes, "Jautro zābaciņu" komanda kāpa uz goda pjedestāla visaugstākā pakāpiena.


"Jautrajiem zābaciņiem" šis ir trešais pasaules čempionu tituls. Komanda iepriekš tos izcīnījusi, startējot Eiropā (2009. gadā Anglijā un 2012. gadā Vācijā). Taču tieši pērn pirmo reizi Latvijas dejotājiem bija izdevies kvalificēties, lai piedalītos kantri un vesterna deju čempionātā, kas notika Amerikā, zemē, ko uzskata par līnijdeju dzimteni.

""Jautrie zābaciņi" šo uzskata par augstāko sasniegumu sava kluba pastāvēšanas vēsturē, kā arī šis ir lielākais panākums, ko izdevies izcīnīt Latvijas līnijdejotājiem," teic līnijdejotāju kluba "Jautrie zābaciņi" valdes priekšsēdētāja Irita Jasinska.

"Jautro zābaciņu" komanda startē starptautiskās līnijdeju sacensībās kopš 2006. gada. Kopumā nodejots ir 23 reizes, divās no tām izcīnītas godpilnās otrās vietas (pašās pirmajās līnijdeju sacensībās Rīgā un pasaules čempionātā 2007. gadā), taču visas pārējās reizes ir bijušas uzvaras. 21 uzvara, trīs no tām pasaules čempionātos.

"Ko "Jautrie zābaciņi" darīs tālāk? Ir iegūts visaugstākais iespējamais novērtējums – visās trīs asociācijās, kas organizē pasaules čempionātus līnijdejotājiem, ir izcīnītas uzvaras. "Jautrie zābaciņi" ir realizējuši savu desmitgades plānu, un, visticamāk, tuvākajā laikā taps kaut kas jauns. Tas, kas ir šobrīd skaidrs, – "Jautrie zābaciņi" turpinās dejot!" priecājas Baložu līnijdeju kolektīva vadītāja.