07.01.2013 15:44

Mārtiņa Freimaņa atceres koncerti notiks arī Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Īpašos koncertos izskanēs pāragri mūžībā aizgājušā Mārtiņa Freimaņa dziemsmas un dzejas rindas. Īpašos koncertos izskanēs pāragri mūžībā aizgājušā Mārtiņa Freimaņa dziemsmas un dzejas rindas. www.foto.delfi.lv

Dažādās Latvijas pilsētās no 27. janvāra līdz 7. februārim norisināsies Mārtiņa Freimaņa atcerei veltīti koncerti "[Ie]vērojot klusumu". Tie paredzēti arī Ādažos un Siguldā.

 

Pasākumos mūziķa draugi kopīgi dalīsies dziesmās, dzejā un atmiņās par Mārtiņu Freimani, vēsta aģentūra LETA.

"Liela un pompoza lielkoncerta vietā šogad esam iecerējuši doties ceļojumā pa Latviju, kur koncertu apmeklētāji tiks aicināti gan kopīgi ar Mārtiņa [Freimaņa] draugiem vienoties dziesmās, gan ieklausīties viņa rakstītajās dzejas rindās, noskatīties Arvīda Krieva dokumentālo filmu "Dzīve kā košums", atcerēties ar Mārtiņu [Freimani] kopā piedzīvotus notikumus un vienkārši pabūt kopā," stāsta Mārtiņa Freimaņa fonda dibinātāja Maija Kalniņa.

Koncertu sērija "[Ie]vērojot klusumu" sāksies 27. janvārī – datumā, kad mūziķis aizgāja mūžībā, un noslēgsies 7. februārī – Freimaņa dzimšanas dienā. Mūziķim veltītais pasākumu cikls sāksies Rīgas kinoteātrī "KSuns", kurā tiks atvērta Freimaņa labāko dziesmu nošu grāmata – apjomīgs 200 lappušu darbs, kurā atlasītas un klavierēm un ģitārai aranžētas viņa populārākās dziesmas. Grāmatu sastādījis tuvs M. Freimaņa draugs un grupas "Tumsa" taustiņistrumentālists Normunds Kalniņš, un to izdod "MicrecPubishing" sadarbībā ar Mārtiņa Freimaņa fondu. Pēc grāmatas atvēršanas kinoteātrī tiks demonstrēts arī grupas "Tumsa" 13 gadu jubilejas koncerts.

"[Ie]vērojot klusumu" tikšanās un akustiski koncerti Pierīgā notiks Ādažos un Siguldā.