02.01.2013 14:38

Aicina iepazīties ar Ligitas Caunes versiju par ceļu un mājām Jūrmalā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Māksliniece Ligita Caune. Māksliniece Ligita Caune. Publicitātes foto

Jūrmalas pilsētas muzejā 4. janvārī tiks atklāta mākslinieces Ligitas Caunes gleznu izstāde "Ceļā un mājās".

 

L. Caune ir daudzpusīga māksliniece, kuras daiļrade ietiecas vairākās jomās, jo viņa ar panākumiem darbojas arhitektūras objektu un interjeru projektēšanā, monumentālajā mākslā, akvarelī un grafikā, kā arī eļļas glezniecībā, vēsta aģentūra LETA.

Nozīmīgs mākslinieces veikums ir Viesītes luterāņu baznīcas altārglezna "Ticība, cerība, mīlestība", bet visbiežāk viņa ar krāsu kasti iziet tieši dabā. Kā uzsver māksliniece, glezniecība ir viņas profesionālais vaļasprieks, patvērums un dievkalpojums. L. Caunes gleznojumi patiesībā ir atzīšanās mīlestībā – mākslai un Latvijas dabai.

L. Caune dzimusi Sēlijas pilsētā Viesītē. 1975. gadā viņa pabeidza Latvijas Mākslas akadēmiju. Māksliniece ir biedrības "Sēlijas palete" dibinātāja un vadītāja. Šī biedrība ir nodibinājusi Arkādija Kasinska vārdā nosaukto balvu Sēlijas jaunajiem talantiem un ik gadu rīko glezniecības plenērus "Sēlijas vasara", saņemot pašvaldības un privātpersonu atbalstu.

Gan Sēlijas plenēros, gan citos izbraukumos radītie darbi ir L. Caunes ainavu kolekcijas pamats. Māksliniece glezno impulsīvi, ātri, un bieži vien glezna top vienā seansā. Izstādēs māksliniece sākusi piedalīties 1980. gadā. Viņa sarīkojusi vairāk nekā 40 personālizstādes Latvijā un ārzemēs, tostarp Rīgā, Jūrmalā, Viesītē, Jēkabpilī, daudzos Latvijas novados, Somijā, Dānijā, Lietuvā, Krievijā, Itālijā un Austrijā. Viņa ir piedalījusies daudzās grupu izstādēs. L. Caune ir Latvijas Mākslinieku savienības biedre no 1987. gada, bet no 2005. gada viņa ir Sēlijas asociācijas Goda biedre.

Mākslinieces izstāde Jūrmalas pilsētas muzejā tiks atklāta 4. janvārī plkst. 18, bet aplūkojama tā būs līdz 27. janvārim.