14.12.2012 12:34

Anmary pirmās zvaigznes nolaidīsies Ķekavā

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

"Ķekavas novada jauniešu simfoniskais orķestris ir lielisks. Iespējams, dienās kāds no viņiem būs mūziķis ar lielo burtu," par sadarbību ar jauniešiem pirms koncerta Baložos stāsta dziedātāja Linda Amantova jeb Anmary.

 

Koncerttūre "Naktī, kad zvaigznes nolaižas pie mums" sāksies piektdien, 14. decembrī, plkst. 19 Baložu kultūras namā.

"Iedomājieties – saule karsē, vītero putni, bet es kopā ar savu komandu domāju par ziemu un sniegu, meklēju un izvēlos dziesmas," tveicīgo Ziemassvētku programmas veidošanu atceras dziedātāja. "Taču rezultātā tapa ļoti skaista programma, kuru varētu raksturot kā dziesmas mūzikas gardēžiem."

Koncertprogrammā ietverti latviešu un ārzemju komponistu skaņdarbi par Ziemassvētkiem, sniegu, eņģeļiem un mīlestību, kā arī grupas "Prāta vētra" basģitārista Ingara Viļuma dziesmas. Dziesmas īpaši šim koncertam aranžējuši mūziķi Emīls Zilberts un Jēkabs Ozoliņš. Savukārt vienu no pasaulē populārākajām Ziemassvētku dziesmām "Mazais bundzinieks" Anmary izpildīs kopā ar "mazajām bundziniecēm" Terēzi un Aleksu.

"Baložos koncertēšu pirmoreiz. Esmu ciemojusies Titurgā, un man tur patika – viss sakopts, bērni spēlējas laukumiņos, māmiņas ar ratiņiem pastaigājas. Tāda omulīga sajūta." Arī ar Rīgas Gospelkori, Ķekavas novada jauniešu simfonisko orķestri un ritma grupu "Juke Box" dziedātāja kopā uzstāsies pirmo reizi. Anmary uzslavē Rīgas Gospelkori, kurš dziedot emocionāli, krāšņi un burtiski "spridzinot".

Ziemassvētku laiks dziedātājai rit saspringti. "Diena ir saplānota no agra rīta līdz pat vēlam vakaram." Šis gads Anmary aizritējis vēju un uguns zemes Azerbaidžānas zīmē, kur pēc dalības starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija" dziedātāja viesojusies pat vairākkārt, piedaloties starptautiskā folkloras festivālā, granātābolu svētkos, bet novembra beigās Baku sniedzot solo koncertu. Labākais enerģijas avots šajā laikā esot kārtīga izgulēšanās un ģimenes atbalsts. Ziemassvētku vakaru Anmary pavadīs kopā ar ģimeni, nevis uz skatuves. "Tā man ir vislielākā dāvana," teic dziedātāja.