29.01.2012 15:33

Ķekavnieki iedejojuši pasaules spicē

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bargā žūrija pamanīs it visu – zābaku papēdis nedrīkst būt augstāks par četriem centimetriem, no dejai piemeklētās mūzikas vismaz pusei jābūt kantri. Visam jābūt perfektam! Un “Jautrie zābaciņi“ tādi bija. Bargā žūrija pamanīs it visu – zābaku papēdis nedrīkst būt augstāks par četriem centimetriem, no dejai piemeklētās mūzikas vismaz pusei jābūt kantri. Visam jābūt perfektam! Un “Jautrie zābaciņi“ tādi bija. Foto: no deju grupas "Jautrie zābaciņi" arhīva

Deju grupa “Jautrie zābaciņi” no Ķekavas novada 17 valstu konkurencē uzvarējusi līnijdeju čempionātā “Worlds 2012” Vācijā.

“Sajūtas ir ļoti labas, un dejotāji jūtas gandarīti,” prieku neslēpj grupas vadītāja Irita Rumbeniece. Vislielākais darbs bijis jāiegulda, lai izturētu lai kvalificētos čempionātam – tas ildzis gadu. “Lielu saviļņojumu jutām jau tad, kad decembrī sapratām, ka esam to izturējuši. Lai deju komanda varētu piedalīties čempionātā, pirms tam noteikti jāiegūst vismaz trīs starptautiskas uzvaras,” atklāj I. Rumbeniece. Tas neesot viegli izpildāms nosacījums, bet “Jautrajiem zābaciņiem” izdevās – trīs uzvaras gada laikā: Lietuvas, Baltijas un Eiropas līnijdeju čempionātos.

“Jautro zābaciņu” komanda startēja 16 dalībnieku sastāvā, taču Latviju pārstāvēja arī individuālie dejotāji, no kuriem par pasaules čempionu kļuva Krišjānis Bite. Viņš, tāpat kā pārējie individuālie konkursanti, dejoja sešas dejas. K. Bitem bija uzticēts arī atbildīgais un godpilnais delegācijas karognesēja uzdevums. “Mūsu valsts delegācija bija viena no iespaidīgākajām gan lieluma, gan noformējuma ziņā – sarkanbalti, vienoti, priecīgi par to, ka vispār izcīnīta iespēja piedalīties pasaules čempionātā,” stāsta I. Rumbeniece. Latvijas pārstāvji demonstrēja piecu minūšu deju, kuras autore ir I. Rumbeniece. Viņa stāsta, ka čempionāta organizatori šogad bija īpaši domājuši par noformējumu un atmosfēru: “Čempionāts norisinājās “Wunderland”, kas vasarās ir atrakciju parks. Apbalvošanas ceremonija bija veidota dramatiskās noskaņās – galvenie tiesneši bija ģērbušies kā burvji pasaku zemē.”

Aizvadītais gads “Jautrajiem zābaciņiem” bijis darbu un panākumu pārpilns – pagūts piedalīties arī 18 labdarības koncertos un izcīnīt starptautiskas uzvaras. Šī Ķekavas līnijdeju grupai bijusi jau otrā uzvara pasaules čempionātā, “Jautrie zābaciņi” negrasās apstāties un mērķē uz uzvaru čempionātā, kas norisinās Amerikā.