05.12.2012 14:01

Maestro Ādažos uzstāsies "Ar vēja ziediem" bez liela trokšņa

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Strādāju, meklēju kaut ko jaunu. Man tas ļoti patīk, tāpēc joprojām kustos. Un pat varu aizbraukt līdz Ādažiem," pirms koncerta Ādažos joko Baltezerā dzīvojošais R. Pauls. Attēlā kopā ar Juri Jopi un Madaru Botmani. "Strādāju, meklēju kaut ko jaunu. Man tas ļoti patīk, tāpēc joprojām kustos. Un pat varu aizbraukt līdz Ādažiem," pirms koncerta Ādažos joko Baltezerā dzīvojošais R. Pauls. Attēlā kopā ar Juri Jopi un Madaru Botmani. teatris.lv

"Gribam aicināt publiku iedziļinās dzejā, nebūs orķestra un liela trokšņa," pirms koncertprogrammas "Vēja ziedi" Ādažu kultūras centrā stāsta Maestro Raimonds Pauls.

Koncertprogrammas pamatā ir dziesmu cikls ar dzejnieka I. Ziedoņa vārdiem. Vairākas no dziesmām klausītāji iepazinuši jau 70. gados, taču nu tās atgriezušās jaunās skaņās. "Nejauši uzdūros vecajiem ierakstiem, ko savā laikā iedziedāja Nora Bumbiere, Viktors Lapčenoks, Ojārs Grīnbergs. Dzeja ir ļoti augstas kvalitātes, tāpēc nolēmu šo ciklu izmēģināt ar jaunajiem aktieriem."


Nākamgad gaidāmā I. Ziedoņa 80 gadu jubileja bijusi papildu motivācija programmu veidot plašāku. Pirmais koncerts izskanējis Liepājā. "Vēja ziedi" veidota kamerstilā, pie klavierēm – pats Maestro. "Šī programma nav domāta lielām hallēm," piebilst komponists.

R. Paulam aizsākusies sadarbība ar jaunajiem Nacionālā teātra aktieriem Madaru Botmani un Juri Jopi, kurus komponists vērtē kā ļoti perspektīvus māksliniekus. J. Jope jau dziedājis muzikāli nopietnā izrādē "Vestsaidas stāsts". Gan Madara, gan Juris piedalījušies arī Maestro un dzejnieces Liānas Langas veidotajā izrādē "Leo. Pēdējā bohēma".

"Strādāju un klausījos. Tur es viņus ievēroju. Vēl nesen abi bija Kultūras akadēmijas studenti. Tātad vēl ļoti jauniņi, bet ar ļoti labu pieredzi." Izcilais komponists ar prieku piebilst, ka pēdējā laikā abiem jaunajiem aktieriem ir daudz piedāvājumu, un viņi veiksmīgi startē gan izrādēs, gan koncertos. Vai muzikālā sadarbība turpināsies arī nākotnē, vēl nav zināms. "Manā dzīvē viss mainās tik strauji, ka ir grūti pateikt, vai sadarbība turpināsies."

Latvijas jaunos mūziķus, kuri nereti paši komponē, dzied, spēlē un pat dejo uz skatuves, komponists vērtē atzinīgi un vien noteic, ka iekarot savu vietu un kļūt atpazīstamam nav vienkārši. "Ja kāds tomēr izvēlas iet profesionālo ceļu, vienmēr brīdinu, ka tas ir ļoti smags darbs." Mūsu mazajā Latvijā arī mūzikas tirgus ir ļoti maziņš, teic Maestro. "Viens ir mājas mūzika, pavisam kas cits – profesionāla skatuve, kur ir pavisam citi noteikumi. Mums ir ļoti maz personību, kas var iziet ārpus Latvijas. Operas mākslā ir lieli talanti, bet vieglajā žanrā diemžēl nav."

Koncerts "Vēja ziedi" Ādažu Kultūras centra Skatītāju zālē notiks ceturtdien, 6. decembrī, plkst. 19. Biļetes par Ls 7–15 nopērkamas Ādažu Kultūras centra biļešu kasē (tālr. 67996230).