01.12.2012 08:24

Sergejs Jēgers: katru dienu jāizdara trīs labi darbi

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

"Uzsākot profesionālās gaitas, tieši baznīcā sāku dziedāt, mācījos saklausīt cilvēku balsis, vadīties pēc emocijām un sabalansēt savas garīgās vērtības ar mūzikas pasauli," pirms koncerta Siguldā stāsta kontrtenors Sergejs Jēgers.

Veidot koncertprogrammu bijusi paša dziedātāja ideja, kas īstenota kopā ar "Latvijas koncertiem". "Vēlējos ieskaņot skaistākās ārijas Doma baznīcā. Projektu veiksmīgi realizējām, un tapa arī mūzikas albums "Ave Maria"," pastāstīja S. Jēgers. Tieši koncertā Siguldā tiek svinēta šī albuma viena gada dzimšanas diena. Dziedātājs stāsta, ka Siguldā uzstājies jau iepriekš: Siguldā notikusi gan S. Jēgera un Raimonda Tigula mūzikas albuma "Dziesmiņās remdējos" atvēršana, gan vairākkārt muzicēts koncertzālē "Baltais flīģelis". "Siguldas baznīcā muzicēšu otro reizi."


Koncertā, kurš notiks, sestdien, 1. decembrī, plkst. 17, kontrtenora S. Jēgera izpildījumā klausītāji varēs baudīt vairākus mūzikas hitus no albuma: izskanēs gan Johana Sebastiana Baha "Guno Ave Maria", gan Frančesko Paolo Tosti "Ave Maria", ārija "Dignere" no Georga Frīdriha Hendeļa kantātes "Dettingen Te Deum", kā arī citi populāri un iemīļoti sakrālie opusi. Savukārt ērģeles spēlēs Diāna Jaunzeme, ar kuru māksliniekam izveidojusies ilgstoša sadarbība. "Kopā esam muzicējuši gan Latvijas dievnamos, gan pārstāvējuši Latvijas vārdu."

Arī šogad dziedātājam Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir darbiem pilns un aktīvs, tomēr mākslinieks uzstājas ar prieku. "Šī māksliniekiem ir tiešākā saikne ar klausītāju." Savukārt gada gaišākie svētki S. Jēgeram saistās ar mieru un harmoniju. "Egļu smarža, piparkūkas, mandarīni, sautēti kāposti, sveču gaisma, ērģeles, balts sniedziņš!"