30.11.2012 11:03

Ķekavā viesosies Daugavpils teātris

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā viesosies Daugavpils teātris publicitātes

Ar viesizrādēm "Līnis murdā" un "Pauks un Šmauks" Ķekavas kultūras namā 2. decembrī viesosies Daugavpils teātra latviešu trupa.

Ķekavas novada kultūras aģentūra (ĶNKA) aktīvi cenšas piesaistīt ne tikai Ķekavas novada iedzīvotājus, bet arī rīdziniekus ar Ķekavas novadā rīkotajiem kultūras pasākumiem. Kā nekā Ķekava atrodas tikai 15 km attālumā no Rīgas, ikdienas steigā ir tik labi izrauties no lielpilsētas kņadas un tieši ĶNKA rūpējās par to, lai visiem būtu iespēja baudīt kultūru arī netālu no Rīgas.


2. decembrī plkst. 18 Ķekavas kultūras namā būs baudāma dramaturga Edvarta Vulfa romantiskā komēdija "Līnis murdā". Stāsts ir par jaunu mākslinieku Augustu Līni, kurš savus sirds sarežģījumus un materiālās grūtības cenšas risināt, ievietojot sludinājumu avīzē, cerībā satikt bagātu daiļā dzimuma pārstāvi. Dažādu aprindu dāmu atsaucība ir negaidīti pārsteidzoša, radot intriģējošus paņēmienus, kā izkļūt no sieviešu slazda. Režisors – Juris Jonelis. Lomās M. Korsiets, E. Viļumovs, I. Ivulāne-Mažāle, A. Krastiņa, M. Korkliša, L. Korlaša, K. Veinšteina, R. Gailums.

Tajā pašā dienā plkst. 13 Ķekavas kultūras namā būs skatāma pasaka "Pauks un Šmauks". Stāsts ir par diviem nešķiramiem draugiem, zaķēniem Pauku un Šmauku, kuri dzīvo pieaugušo pasaulē un alkst mazliet draudzības, mazliet sapratnes un pāri visam – mīlestību, tik bezgalīgu, kā debesis. Nevar noliegt, lai to visu iegūtu, zaķēni dažreiz rīkojas pavisam aplam, bet katra kļūda iemāca to, ka pasaulē ir daudz labu un skaistu lietu. Izrādes režisors - Viktors Jansons. Galvenajās lomās Karīna Lučiņina un Māris Korsiets.

Biļetes uz Daugavpils teātra viesizrādēm var iegādāties Kultūras informācijas centrā "Liiba", Ķekavā, Rīgas ielā 22a, "Biļešu paradīzē" un Ķekavas kultūras namā stundu pirms izrādes.