26.11.2012 17:56

Foto: Carnikavā godina O. Vācieša balvas laureāti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šogad O.Vācieša prēmiju saņēma saņēma dzejniece Inga Gaile. Šogad O.Vācieša prēmiju saņēma saņēma dzejniece Inga Gaile. www.carnikava.lv

Pagājušās nedēļas beigās Carnikavā jau desmito reizi tika pasniegta Ojāra Vācieša literārā prēmija dzejā. To šogad saņēma dzejniece Inga Gaile gan par mūsdienu, gan sievietes dvēseles atspoguļojumu dzejā dzejoļu krājumā "Migla".

 

"Es rakstu par to, kas man sāp. Dzejoļu krājumā "Migla" dažādos veidos vijas cauri miglas tēls. No vienas puses, migla šajā krājumā ir maiga, cilvēka acis un jutekļus saudzējoša, no otras puses, tas ir ilūziju plīvurs, kas traucē lietas saskatīt to skaudrajā īstumā," teic dzejniece Inga Gaile.

Kopumā šogad konkursā tika iesniegti 9 dzejoļu krājumi, un tos izvērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā bija ir arī dzejnieks Jānis Peters. Iepriekšējos gados O. Vācieša prēmiju ir saņēmusi arī Inese Zandere, Andra Manfelde, Jānis Rokpelnis, Pēteris Brūvers, Ronalds Briedis, Imants Auziņš, Leons Briedis, Anna Auziņa, Edvīns Raups, vēsta portāls "Carnikava.lv".