25.11.2012 12:28

Aptauja Ķekavā: Kura ir labākā latviešu filma?

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aina no spēlfilmas "Sapņu komanda 1935". Aina no spēlfilmas "Sapņu komanda 1935". publicitātes

Šonedēļ pirmizrādi piedzīvojusi režisora Aigara Graubas spēlfilma "Sapņu komanda 1935", kura vēsta par pirmajām Eiropas meistarsacīkstēm basketbolā, kurās triumfēja Latvijas izlase.

Jau pirmajā dienā filmu steidza noskatīties teju 3000 skatītāju. Par spīti stereotipiem, ka Latvijas filmu nozare ir pamirusi, pēdējā desmitgadē latviešu režisoru veikums guvis atzinību ne vien Latvijā, bet arī starptautiskos kino festivālos.

Lai noskaidrotu, kuras jaunākās filmas skatītāju atmiņās iespiedušās visvairāk, apjautājām Ķekavas iedzīvotājus.

Vaira B., pensionāre:

"Rūdolfa mantojums". Tā ir režisora Jāņa Streiča filma, spēlē labi aktieri. Patika, ka filma nav par mūsdienām, bet senākiem laikiem. Uzskatu, ka jaunās filmas rāda pietiekami bieži. Taču pati īpaši nesekoju līdzi.

Dzintra Šterna, bijusī trolejbusa vadītāja:

"Rūdolfa mantojums". Tā ir gaiša, saulaina, interesanta filma. Pat grūti komentēt – vienkārši patika. Noskatījos to uzreiz, kā filma parādījās uz ekrāniem, un vīlusies nebiju.

Ilze D., pirmsskolas skolotāja:

"Rīgas sargi". Tā stāsta par Latvijas vēsturi. Interesanti, ka varu kopā ar bērniem aizbraukt uz vietu, kur tā ir uzņemta, – kinopilsētu "Cinevilla", bija arī iespēja izzināt uzņemšanas procesu.

Līga Osemļjaka, topošā māmiņa:

"Baiga vasara". Šī filma bija interesanta un ar sava veida humoru. Taču ieteiktu režisoriem vairāk veidot komēdijas, jo tās latviešiem labi padodas. Citādi daudzas filmas šķiet tādas vienmuļas.


Foto: Krišjānis Grantiņš