25.01.2012 13:44

Jubileju svin ar klasiku

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zviedru dramaturģijas klasiķa sarakstīto traģisko mīlasstāstu "Enerģētiķa" Mazajā zālē varēs noskatīties 18. februārī pulksten 18. Zviedru dramaturģijas klasiķa sarakstīto traģisko mīlasstāstu "Enerģētiķa" Mazajā zālē varēs noskatīties 18. februārī pulksten 18. Foto: Krišjānis Grantiņš

Salaspils kultūras nama „Enerģētiķis” amatierteātris nākammēnes savā mājvietā rādīs Augusta Strindberga „Jūlijas jaunkundzi”, vēsta pašvaldība.

Kolektīvam šogad aprit 10 gadi. Viens no iestudējumiem, ko tas gatavo jubilejas sezonai, ir zviedru dramaturģijas klasiķa sarakstītais traģiskais mīlasstāsts. Kultūras nama "Enerģētiķis" Mazajā zālē to varēs noskatīties 18. februārī pulksten 18.

„Autors ir rakstījis: tikai cīnoties ar neiespējamo, var sasniegt iespējamā visaugstāko pakāpi. [Izrāde ir] par to, ka ik solis ir iepriekšnolemts un izvēle ir ilūzija, kad cilvēka gars konfliktē ar viņa miesu, kad morāle ne tikai slāpē, bet lauž gribu un tas viss padara cilvēka dzīvi par traģisku eksistenci,” – tā par izrādes stāstu tās veidotāji.

Edītes Neimanes režisētajā iestudējumā spēlē Ieva Betkere, Ilze Vīlipa un Atis Zābers.

Ar šo izrādi salaspilieši martā iecerējuši viesoties festivālā „Rīga spēlē teātri 2012”.