21.11.2012 17:20

Siguldā varēs baudīt akordeonistes Ksenijas Sidorovas solokoncertu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunā un talantīgā akordioniste Ksenija Sidorova. Jaunā un talantīgā akordioniste Ksenija Sidorova. www.bbc.co.uk

Šajā nedēļas nogalē Rīgā un Siguldā būs iespēja baudīt akordeonistes Ksenijas Sidorovas solokoncertu.

 

Ksenija Sidorova, kura paguvusi ar savu sniegumu apburt klausītājus visā Eiropā, klausītājus Siguldā priecēs 24. novembrī koncertzālē "Baltais flīģelis". Koncertprogrammā izskanēs Arnes Nūrheima "Flashing", Edvarda Grīga svīta "No Holberga laikiem", Volfganga Amadeja Mocarta Andante un Alfrēda Šnitkes skaņdarbi.

Mūziķe ir dzimusi Latvijā, un uz akordeona spēlēšanu viņu pamudināja vecmāmiņa, kas bija etnogrāfiskās spēles tradīcijas pratēja. Mūzikas skolā K. Sidorova mācījās no astoņu gadu vecuma, un viņas skolotāja bija leģendārā Marija Gasele. Vēlme pamatīgāk iedziļināties klasiskajā un laikmetīgajā repertuārā aizveda talantīgo mūziķi uz Londonu, kur viņa ar izcilību ieguva maģistra grādu Londonas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā, studējot Ouena Marija klasē.

2009. gada februārī viņa uzvarēja konkursā par iespēju sniegt koncertu Vigmora zālē, un šīs zāles debijas koncerts notika 2009. gada 18. maijā. Sidorovu izraudzīja arī par "Park Lane Group" jauno mākslinieku "New Year Series 2009" dalībnieci.

Beidzamajā laikā viņa uzstājusies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, "Sinfonietta Rīga", Marijas teātra orķestri Valērija Gergijeva vadībā, sniegusi koncertus Karaliskajā Svētku zālē, Pērsela zālē, Bristoles Kolstona zālē, debitējusi Lucernas festivālā, Cēsu mākslas festivālā un citos festivālos Apvienotajā Karalistē, Francijā, Šveicē un Itālijā, vēsta aģentūra LETA.