18.11.2012 16:26

Foto: Saulkrastos atzīmē valsts svētkus un godina gada novadniekus

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastu novads var lepoties ar daudziem pašdarbības kolektīviem. Dejo un dzied no bērniem līdz pat senioriem, un 17.novembra vakarā tie visi vēlēja kaut ko savam novadam un Latvijai. Saulkrastu novads var lepoties ar daudziem pašdarbības kolektīviem. Dejo un dzied no bērniem līdz pat senioriem, un 17.novembra vakarā tie visi vēlēja kaut ko savam novadam un Latvijai. Krišjānis Grantiņš

17. novembra vakarā kultūras namu "Zvejniekciems" Saulkrastu novadā pieskandināja patriotiskas dziesmas un dejas, kā arī laba vēlējumi saulkrastiešiem un Latvijai pasākumā "Mūsu veltījums Latvijai".

Tāpat tika sumināti tie cilvēki, kuri pašaizliedzīgi darbojušies novada un tā iedzīvotāju labā.

Svinīgo pasākumu atklāja Saulkrastu novada iedzīvotājs, 11. Saeimas deputāts Edvards Smiltēns ("Vienotība"), kurš klātesošajiem atgādināja vēsturiskos notikumus tālajā 1918. gada 18. novembrī un to, ko tobrīd teica pirmais ministru prezidents Kārlis Ulmanis: darbs nebūs viegls, taču mērķis ir tā vērts. Tāpat deputāts atsaucās uz statistiku, kas rāda, ka Latvija no 187 pasaules valstīm dzīves līmeņa ziņā ir 45., taču mums pašiem liekas, ka esam 106., starp tādām valstīm kā Irāka, Sīrija un citas. "Latvija – tie esam mēs paši! " tā parlamentārietis, aicinot pašiem darīt, lai mūsu valsts un novads būtu tāda vieta, kur pašiem gribētos dzīvot.

Pacilāti un emocionāli klātesošos valsts svētkos sveica arī Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis ("Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK"), uzsverot, ka latvieši ir maza, bet lepna tauta. "Šī zeme ir mūsu jau 94 gadus. Kas ir valsts, dzimtene un dzimtais novads? Tie esam mēs paši, ikviens no mums un mēs visi kopā," uzsvēra Saulkrastu mērs, aicinot būs lepniem par to, kas mums ir, – zemi, valodu, valsti un dzimto novadu.

Savukārt Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis ("Vienotība") aicināja ar aplausiem, ziediem un laba vēlējumiem sveikt tos novadniekus, kuri izpelnījušies gada novadnieka titulu tādās nominācijās kā sports, izglītība, kultūra un drošība.

Nominācijā "Izglītība" par ieguldījumu izglītībā un atbildīgu darbu, vadot Saulkrastu vidusskolu un aktīvu pedagoģiskās pieredzes popularizēšanu skolas, novada, valsts un Eiropas Savienības līmenī, tika apbalvota Saulkrastu vidusskolas direktore Velta Kalnakārkle. Savukārt vidusskolas ķīmijas skolotāja Ruta Grabčika tika sumināta par spēju panākt izcilus skolēnu rezultātus dažāda mēroga ķīmijas olimpiādēs. Tāpat skolotāja, kura bērnu un jauniešu izglītošanai veltījusi vairāk nekā 40 gadus, vada Rīgas rajona ķīmijas skolotāju metodisko apvienību un skolas metodisko komisiju.

Vēl nominācijā "Izglītība" tika sumināts Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolas klavierspēles skolotājs un koncertmeistars Andris Bahmanis. Viņš pašaizliedzīgi jau vairāku desmitgažu garumā sagatavo audzēkņus dažāda līmeņa klavierspēles koncertiem. Tāpat skolotājs un koncertmeistars šogad svin nozīmīgu dzīves jubileju.

Šo nomināciju noslēdza pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes "Rūķītis" pavāre Rudīte Duka, kura ilgus gadus rūpējās par bērnudārza mazo audzēkņu ēdināšanu.

Gada novadnieka titulu saņēma arī mākslinieks Ēriks Bērziņš par ilggadēju radošo darbu Saulkrastu kultūras dzīves attīstībā.

Pateicoties par Saulkrastu bērnu un jauniešu izcilajiem sasniegumiem Latvijas jaunatnes ziemas Olimpiādē un Latvijas jaunatnes meistarsacīkstēs, kā arī par sportiskā dzīves veicināšanu pie atzinības raksta tika arī kamaniņu trenere Aiva Aparjode.

Pie atzinības raksta šogad tika arī aptiekas "Mana aptieka" farmaceite asistente Rita Grapmane. Saulkrastieši novērtējuši viņas profesionalitāti un pašaizliedzīgumu palīdzot situācijās, kad piemeklējusi kāda kaite un ir jāizvēlas piemērotākie medikamenti. Tāpat R. Grapmane šogad svin nozīmīgu dzīves jubileju.

Svinīgajā pasākumā tika godināta arī Saulkrastu novada bāriņtiesas un Latvijas bāriņtiesu darbinieku asociācijas priekšsēdētāja Baiba Meldere par nesavtīgu darbu bērnu tiesību aizsardzības jomā. Viņa saņēma atzinība rakstu nominācijā "Sabiedriskais darbs".

Savukārt nominācijā "Drošība" tika sumināti divi pašaizliedzīgi likumsargi – Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirkņa policijas nodaļas inspektore virsleitinante Rita Brīvkalne un Saulkrastu pašvaldības policijas patruļdienesta nodaļas priekšnieks Jānis Skujiņš. Viņi abi pašaizliedzīgi strādājuši, lai nodrošinātu drošību novadā, kā arī palīdzējuši cilvēkiem risināt problēmas.

Pēc apalvošanas uzstājās daudzie Saulkrastu pašdarbnieku kolektīvi – gan dejotāji, gan dziedātāji. Bet vakara izskaņā pasākuma apmeklētājus priecēja mūziķis Andris Kivičs ar patriotiskām, kā arī labi zināmām paša dziesmām, bet balles ritmos vadīja grupa "Liepavots".