18.11.2012 12:25

Latviešu itāļa Roberto Meloni dubultā svētku sajūta aizved līdz Inčukalnam

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
"Man ir paveicies, jo man ļoti patīk tas, ko daru. Kad cilvēki uz ielas smaida, pienāk tante un saka labus vārdus, tas dod ne tikai enerģiju, bet arī sniedz gandarījumu," teic latviešu itālis Roberto Meloni. "Man ir paveicies, jo man ļoti patīk tas, ko daru. Kad cilvēki uz ielas smaida, pienāk tante un saka labus vārdus, tas dod ne tikai enerģiju, bet arī sniedz gandarījumu," teic latviešu itālis Roberto Meloni. www.kasjauns.lv

"Latvijā cilvēki atkal ir saņēmušies. It īpaši pēdējos mēnešos, būt šajā valstī, ir ļoti patīkami. Jūs esat malači," gatavojoties mūsu valsts 94. gadadienai priecājas dziedātājs no Itālijas Roberto Meloni, kurš jau desmit gadus par savām otrajām mājām sauc Latviju.

Gan koncertējot, gan piedaloties jaunā video projektā, Roberto izdevies pabūt vairākās Latvijas pilsētās. "Ceturtdien biju Madonā, piektdien Liepāja, pēc tam Jelgavā." 19. novembrī, Roberto plāno doties uz Inčukalnu, kur kopā ar Vitu Balčunaiti, Andri Daņiļenko un Dzintaru Čīču uzstāsies jaunajā koncertuzvedumā "Rozes kaislības".

Madonā Roberto izdevies sastapt pulka cilvēku, kuri, tāpat kā viņš, Latviju izvēlējušies par savām otrajām mājām. "Sastapu itāli, kas tur atvēris picēriju, 11 Madonā dzīvojošus vāciešus, tāpat arī meksikāni, kurš iecienījis skriet pat mīnus 20 grādu salā, jo viņam nepatīk karstums," smaida Roberto un atzīst, ka pašam gan aukstums nepatīk. "Melotu, ja teiktu, ka rudeņos ir viegli, it īpaši novembrī vai februārī, kad ir tumšs un auksts. Kad nav gaismas, ir pat vienalga, vai ir mīnus desmit vai divdesmit grādu," atzīst dziedātājs. Lielisks enerģijas avots ziemas sezonā itālim ir sportošana, peldēšana un koncertēšana. "Mans darbs ir mana enerģija."

Latvijas valsts svētku nedēļa aizrit, piedaloties dažādos pasākumos. "Mūsu valsts svētki "La Republika" ir 2. jūlijā. Tad Itālijā, Romā, notiek dažādi oficiālie pasākumi. Savukārt 25. aprīlī svinam Neatkarības svētkus."

Pārstāvēt Itāliju mūsu valstī šogad norīkots jauns vēstnieks – Džovanni Polici. "Pirmie burti ir kā šīm vietām: Pārdaugava, Olaine, Lielvārde, Ikšķile, Zolitūde, Zolitūde un atkal Ikšķile," precizējot vēstnieka uzvārdu, saka dziedātājs. "Jaunais vēstnieks ļoti ciena valsti, kurā atrodas, tāpēc pērn bija noteikums – esam Latvijā, tāpēc Itālijas valsts svētkus svinam saistībā ar Latviju." Tā nu itāļu nacionālie svētki svinēti Latviešu biedrības namā. "Man bija dubulta svētku sajūta, jo Latviju tomēr saucu par savu otro dzimteni," teic Roberto.