31.10.2012 09:12

Stopiņu deju kolektīva "Luste" vadītāja – labākā "Kļavu lapu virpulī"

Autors  Apriņķi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Deju kolektīvs "Luste" un tās vadītāja I.Svilāne pēc konkursa. Deju kolektīvs "Luste" un tās vadītāja I.Svilāne pēc konkursa. www.stopini.lv

Jaunrades deju konkursā "Kļavu lapu virpulī 2" īpašs prieks dejot bija Stopiņu novada vidējās paaudzes deju kolektīva "Luste" dalībniekiem, jo tieši viņu vadītāja Ineta Svilāne tika atzīta pa labāko.

 

Vidējās paaudzes deju kolektīvi oktobra beigās pulcējās Ogres novada Kultūras centrā, lai rādītu savu varēšanu vidējās paaudzes deju kolektīva "Raksti" un tā vadītāja Edgara Tabora rīkotajā Jaunrades deju konkursā "Kļavu lapu virpulī 2". "Luste" konkursa žūrijai rādīja tās vadītājas Inetas Svilānes veidoto deju "Man pazuda kumeliņš" ar skaisto grupas "Iļģi" mūziku.

Šī deja bija jau I. Svilānes veidotā deja "Lustei", bet liela daļa dejotāju pirmo reizi izbaudīja, kā tas ir, kad horeogrāfs meklē un eksperimentē, veidojot savu dejas raksturu un rakstu, kas kopā veido stāstu, ko izdzīvot uz skatuves. To novērtēja arī žūrija.

Konkursā piedalījās 14 kolektīvi no teju visiem Latvijas novadiem, kuru dejotāji uz konkursu bija atveduši 21 jaunrades deju. Konkursa žūrijā bija deju speciālistes, kuru vārdi deju sabiedrībā labi zināmi, – Taiga Ludborža (horeogrāfe, vairāku jaunrades deju konkursu uzvarētāja, dziesmu un deju svētku virsvadītāja, NBS deju kopas "Bramaņi" vadītāja), Iluta Mistre (horeogrāfe, Ogres reģiona deju kolektīvu un dziesmu un deju svētku virsvadītāja, deju kolektīva "Pūpolītis" vadītāja), Gunta Raipala (Dobeles deju apriņķa virsvadītāja, vidējās paaudzes deju kolektīva "Gatve" vadītāja), Maruta Alpa (Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra Dejas mākslas eksperte) un Anita Ausjuka (Ogres novada kultūras darba organizatore).

Šī konkursa mērķis ir rosināt radošus Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra tālākizglītības kursu "Latviešu Dejas skola" absolventus, kā arī Ogres deju apriņķa kolektīvu vadītājus veidot jaunas deju horeogrāfijas un deju apdares, informē portāls "Stopiņi.lv".