28.10.2012 10:31

Ideālais laika tips – carnikavietis Ģirts Lūsis

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kopā ar grupas “Labvēlīgais tips” biedriem Normundu Jakušonoku (no kreisās) un Andri Freidenfeldu (no labās) oktobrī Ģirts braukā pa Latviju grupas “Tikai 20” koncerttūrē. Kopā ar grupas “Labvēlīgais tips” biedriem Normundu Jakušonoku (no kreisās) un Andri Freidenfeldu (no labās) oktobrī Ģirts braukā pa Latviju grupas “Tikai 20” koncerttūrē. publicitātes

Ģirts Lūsis, grupas "Labvēlīgais tips" ģitārists, savas bērnības un jaunības gadus aizvadījis Carnikavā. Tagad viņš vairāk dzīvojas pa Rīgu, tomēr brīvdienās un Nēģu svētkos regulāri apciemo dzimto novadu.

Var teikt, ka Nēģu svētki – ar koncertu vai bez tā – iegājušies jau par tradīciju, saka Ģirts. Carnikavā joprojām dzīvo mūziķa mamma, māsa un krustmāte, tāpēc viesošanās Pierīgā neizpaliek. "Katru nedēļu jau gluži nebraucu, bet katru otro gan varētu būt, ka sanāk."

Oktobris Ģirtam rit labvēlīgā zīmē – kopā ar grupu aktīvi koncertē pa Latviju turnejā "Tikai 20". Salīdzinot šodienu ar grupas pirmsākumiem pirms 20 gadiem, Ģirts spriež, ka tagad grupas mūziķiem raksturīga nopietnāka attieksme un lielāka paškritika pret sevi un to, ko dara.

Grupas nosaukums tolaik radies kā atvasinājums no televīzijas raidījuma "Pirmā prognoze". "Tas bija laiks, kad laika ziņās sāka lietot terminu "labvēlīgais laika tips", un no tā mēs atvasinājām savu nosaukumu. Manuprāt, tas ir ideāls, un visprecīzāk raksturo grupas būtību," uzskata mūziķis. Viņš spriež, ka arī pēc desmit gadiem varētu teikt, ka grupai ir tikai 30 gadu, "jo cienījams grupas vecums sākas no 40 un 50 gadiem. Domāju, ka kādu laiku vēl ņemsimies, jo pašiem patīk".

Lai gan koncertturneja ilgst vairāk nekā mēnesi un tiek ieskandinātas dažādas Latvijas pilsētas, neviens no koncertiem nav Pierīgā. Ģirts cer, ka pierīdznieki atrada ceļu uz Rīgu, koncertu "Arēnā Rīga". "Bet gan jau drīz arī mēs atradīsim ceļu un dosimies ārpus Rīgas," nosaka Ģirts.