16.10.2012 14:01

Salaspils dejotāji ar uzvaru kļūst par "miljonāriem" Dienvidkorejā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilieši triumfē Dienvidkorejā. Salaspilieši triumfē Dienvidkorejā. deju grupas "Buras" arhīvs

Salaspils moderno deju grupa "Buras" izcīnījuši Grand Prix balvu 10 miljonu vongu jeb aptuveni četru tūkstošu latu vērtībā lielākajā un nozīmīgākajā Dienvidkorejas kultūras notikumā – 16. Andongas Starptautiskajā masku deju festivālā.

Kā intervijā "Ogres TV" uzsver deju grupas "Buras" dibinātāja, vadītāja un horeogrāfe Edīte Ābeltiņa, pēc vēsturiskās uzvaras vienā no Āzijas tālākajām valstīm piedzīvota nebijusi uzmanība no Dienvidkorejas masu saziņas līdzekļiem un ka "līdz pat [konkursa] pēdējam brīdim nezinājām, vai mēs esam kaut ko uzvarējuši vai ne, jo viņi pārsvarā runāja korejiešu valodā".

Konkurss norisinājās vairākās kategorijās, atsevišķi vērtēti tika gan individuālie, gan grupu priekšnesumi. "Buras" pārsteidza ar deju numuriem katrā no tiem. Fināla cīņa notika starp 22 konkurentiem. E. Ābeltiņa atzīst, ka sacensība ar precīzi izpildītajiem korejiešu priekšnesumiem bijusi ļoti sīva.

Vairāk "Ogres TV" video sižetā:



Savukārt to, kā "Buru" dalībnieki gatavojušies tālajam braucienam uz Dienvidkoreju, kas tur piedzīvots un emocijām pēc uzvaras, var apskatīt šeit.