13.10.2012 12:26

No bērnudārza – uz skatuvi

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Savulaik dziedājusi dziesmu konkursā "Mikrofona aptauja" un piedalījusies vairākos dziesmotos televīzijas šovos, šajā nedēļas nogalē mārupiete Laine Ligere-Stengrēvica kāps uz mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" skatuves.

Svētdien festivāla lielajā folkkoncertā Lielajā ģildē plkst. 17 ar īpašu priekšnesumu skatītājus pārsteigs mūziķe no Pierīgas, kura ikdienā biežāk sastopama bērnudārzā un sākumskolā "Mazulītis Rū", kuru pati vada.

Laine pačukst, ka koncertā būs dzirdami Imanta Kalniņa skaņdarbi, taču līdz galam savu repertuāru neatklāj. Mūziķe stāsta, ka gatavošanās koncertam ir viens papildu darbiņš ikdienas pienākumiem. "Nupat ģitārai pārtrūka stīga. Jāiet uz veikalu iegādāties jauna. Līdz svētdienai jāpaspēj iespēlēt. Pie šī instrumenta pēdējā laikā sēžos reti," neslēpj māksliniece. Svētdienas koncertā viņa gan spēlēs ģitāru, gan dziedās. Koncertēt gan neizdodoties tik bieži kā senāk, jo daudz laika jāpavada bērnudārzā, piebilst mūziķe.

"Kādreiz ar vīru uzspēlējam baznīcā, šad tad mājās. Tā aktīvi koncertējuši neesam jau ļoti sen." Laine atzīst, ka savulaik viņas muzikālās pieredze bijusi daudz bagātāka: "Agrāk mūzika bija kā darbs."

Pirms koncerta Laine mēģinājumiem velta apmēram stundu dienā, pārējo laiku pavadot mājās un darbā. "Nav jāsagatavo kārtīga programma, bet tikai neliels priekšnesums. Ja vajadzētu sagatavot veselu programmu, tad tas prasītu vairāk laika un būtu grūtāk apvienot ar darbu."

"Tam, kurš ir kļuvis par mūziķi, tā ir vitāla nepieciešamība. Jāspēlē un jādzied!" savu atgriešanos uz skatuves komentē dziedātāja.