12.10.2012 15:50

Baložu bibliotēkā Dzejas dienas svin bērndārznieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bērnudārznieki viesojas Baložu bibliotēkā. Bērnudārznieki viesojas Baložu bibliotēkā. www.parkulturu.lv

Nedēļas garumā Ķekavas novada Baložu bibliotēku apmeklēja gandrīz 100 zinātkāri un aktīvi bērni, kas prata uzmanīgi klausīties bibliotekāru lasītos dzejoļus, kā arī droši un izteiksmīgi skaitīt gan iemācītos, gan pašsacerētos dzejoļus.

 

Kopā ar krāsainajām rudens lapām šonedēļ dzejas pasauli iepazina piecas pirmsskolas izglītības iestādes "Avotiņš" grupiņas. Pirmdien bibliotēkā viesojās "Mākonīši", otrdien "Spārītes" un "Gliemezīši", savukārt piektdien "Pīlēni" un "Burbulīši".

Tā kā oktobrī savu 125. jubileju svin dzejnieks un ļoti jauko ilustrāciju autors Alberts Kronenbergs, bērniem bibliotēka darbinieki lasīja ābecīti "Zelta atslēdziņa", kopā minot, par kuru burtiņu ir katrs pantiņš. Bērni aktīvi iesaistījās ābecītes lasīšanā un zināja visus alfabēta burtus pat pareizā secībā. Liela jautrība valdīja, lasot Pētera Brūvera dzejoli ar atskaņām, kā arī minot mīklas.

Dažas grupiņas bibliotēkā viesojās pirmo reizi, tāpēc bērni tika iepazīstināti arī ar bibliotēku un tās nodaļām, piemēram, arhīvu ar grozāmajiem plauktiem, kas nav brīvi pieejams katram lasītājam, vēsta portāls "ParKultūru.lv".