03.10.2012 19:45

Garkalnes novada korim "Pa saulei" – trīs holandiešu kausi un uzvara

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ar trīs godalgotām vietām no starptautiskā koru konkursa "Tonen 2000", kas notika Roterdamā Nīderlandē, atgriezies Garkalnes novada jauktais koris.

"Šis bija jau trešais, taču visplašākā mēroga koru konkurss, kurā piedalījās koris "Pa saulei". Dziedājām visās trīs konkursa kategorijās un visās arī ieguvām godalgotas vietas," stāsta "Pa saulei" mākslinieciskā vadītāja Marta Ozola.

Tautas mūzikas kategorijā garkalnieši aizdziedājušies līdz otrajai vietai, Laicīgās mūzikas kategorijā – tāpat ieguva otro vietu, savukārt Garīgās mūzikas kategorijā – trešo vietu," priecīgi stāsta kora vadītāja. Jaukto koru kategorijā kopvērtējumā "Pa saulei" ir pirmie. "Balvās saņēmām interesantus kausus, kas ir cits par citu lielāki. Tagad tos vedīsim mūsu mēram [Mārtiņam Gunāram Bauzem-Krastiņam (ZZS)], lai liek plauktā." Vēl vienu starptautisku apstiprinājumu savam talantam saņēmis un labākā diriģenta balvu Nīderlandē ieguvis M. Ozolas dzīvesbiedrs Jānis Ozols, kurš darbojas arī kā Babītes novada kora "Maska" mākslinieciskais vadītājs.

Kora muzikālā programma šoreiz bijusi ļoti plaša. Koris dziedājis Ērika Ešenvalda, Uģa Prauliņa, Emīla Dārziņa, Antona Bruknera un citu komponistu skaņdarbus. "Rezultāts ir labs, un paši esam apmierināti." Garkalnes koris žūrijas un klausītāju simpātijas iemantojis ar enerģiskumu. "Žūrija uzslavēja, ka mūsu koris no pārējiem atšķīrās par 180 grādiem – mēs esam dzīvīgi un enerģiski, un no mums varot just jauniešu vitalitāti. Bija lielas ovācijas arī no klausītājiem – viņi cēlās kājās." Kopā ar pārējiem konkursa laureātiem "Pa saulei" uzstājies arī konkursa noslēguma koncertā. "Mums bija jādzied trīs dziesmas. Tas bija jauks piedzīvojums pēc lielā stresa, ko bija jāpārdzīvo konkursa laikā. Varējām izdziedāties tā kārtīgi un no sirds."

Kora vadītāja stāsta, ka, jau iepriekš piedaloties konkursos, koris ieguvis otrās vietas. "Divi pagaidām ir mūsu cipars. Tā ka mums ir, uz ko tiekties, esam apņēmības pilni."

IMGP7401 1
Foto no konkursa 2. kategorijas (Laicīgā mūzika)

garigaIMGP7401
Konkursa 1. kārta (Garīgā mūzika)