28.09.2012 12:54

Izturīgākie sīpolu kapātāji Latvijā – no Pierīgas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sīpolu mizošanas un kapāšanas sacensībās "Latvijas neraudātājs 2012" uzvarējusi Anželika Filipaviciene no Olaines, kura pārspēja pērno čempioni Nataļju Orehovu no Babītes novada Piņķiem, bet 3. vietu izcīnījis mārupietis Edijs Začs.

Kopumā konkursā startēja 12 dalībnieki, pastāstīja uzņēmuma runasvīrs Ivars Andiņš. Sacensību uzvarētāju trijniekam tika pasniegtas balvas - dāvanu kartes no lielveikalu tīkla, kā arī bagātīgi veselīgu produktu grozi.

Dalībnieku sakapātie 35,4 kilogrami sīpolu tika izvārīti 60 litros sīpolu zupas, kas nekavējoties nogādāta atbalsta centram bērniem un ģimenēm "Sirdsgaisma".

Arī šogad, līdzīgi kā iepriekšējos gados, drosminiekiem no visas Latvijas konkursa atlases kārtā bija 20 minūtes jāmizo un jākapā sīpoli, nenobirdinot ne asaru. Ar šo izaicinājumu veiksmīgi tika galā desmit dalībnieki, iekļūstot sacensību finālā. Lai uzvarētu sacensībās, finālistiem bija jānodemonstrē, kurš visātrāk var rūpīgi sakapāt trīs sīpolus.

"Latvijas neraudātāja" sacensību tradīcija sākta 2009. gadā, kad valsti bija pārņēmusi ekonomiskā krīze, lai pierādītu, ka Latvijas iedzīvotāji spēj būt stipri un izturīgi pret asaru liešanu arī grūtos laikos. Šī gada sacensībās aicinājām drosminiekus pierādīt, ka krīzes gados gūtais rūdījums ir saglabājies un asaras lejam vēl mazāk," par sīpolu mizošanas un kapāšanas sacensībām uzsvēra Andiņš.

Iepriekšējās sacensībās pirms diviem gadiem sacentās 15 dalībnieki, 2009. gadā - 20 dalībnieki no dažādām Latvijas pilsētām - Saldus, Alojas, Daugavpils un citurienes. Sacensības organizē lielveikalu tīkls "Maxima".

Video "Latvijas neraudātājs 2012":