15.09.2012 16:29

Fēlikss Ķiģelis uz skatuves atgriežas "Starp dimantiem un pelniem"

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
“Diezgan bieži uzspēlējam arī Liepājā. Liepāja jau nekad neatlaidīs, bet patiesība ir tāda, ka esmu no Liepājas prom un esmu stabils piņķietis,” smaidot stāsta Fēlikss Ķiģelis. “Diezgan bieži uzspēlējam arī Liepājā. Liepāja jau nekad neatlaidīs, bet patiesība ir tāda, ka esmu no Liepājas prom un esmu stabils piņķietis,” smaidot stāsta Fēlikss Ķiģelis. arhīvs

"Man tā ir kā atgriešanās," par nupat izdoto albumu "Starp dimantiem un pelniem" stāsta viens no spilgtākajiem pašmāju rokmūzikas žanra pārstāvjiem Fēlikss Ķiģelis, kurš jau 10 gadus par savām mājām sauc Piņķus Babītes novadā.

"Albumu sākām rakstīt sen – pamatus likām jau 2007. gadā, taču visas dziesmas ierakstījām aizvadītā gada laikā."

Jaunajā kompaktdiskā iekļautas ne vien līdz šim nepublicētas kompozīcijas, bet arī Fēliksa šīs vasaras lielākie hiti – "Vārdi" un "Ceļš uz mājām". Savukārt sadarbībā ar leģendāro "līvu" Aivaru Brīzi tapusi dziesma "Vēl". Dziesma radusies spontāni, stāsta Fēlikss. "Sadarbība turpinās joprojām, un pašlaik top vēl kāds nopietns projekts," atklāj rokmūziķis un piebilst, ka "Līvi" viņa dzīvē allaž esot bijuši tuvumā.

Fēliksa tēvs bija talantīgs mūziķis un kādreizējais rokgrupu "Līvi" un "Corpus" dalībnieks, kā arī latviešu tik mīlēto dziesmu "Zīlīte", "Vēju muzikants" un daudzu citu komponists. Savukārt neparastā nosaukuma autore ir mūziķa dzīvesbiedre Jolanta. "Prātā nāca tā kā dimanti, tā kā pelni. Un tad sieva pēkšņi pateica – starp dimantiem un pelniem. Un nosaukums "iesēdās". Asociācijas ir tādas, ka ir gājis gan grūti, gan – kā no vieglas rokas." Veidojot jauno albumu, aizsākusies arī veiksmīga sadarbība ar Babītes novada domi.

Pirms albuma izdošanas pāris gadus Fēlikss ieturējis radošu pārtraukumu. "Pauzi paņēmu, jo nopietni pievērsos festivāla "Saldus saule" organizēšanai. Un, kā zināms, kur ir nauda un kreņķi, tur mākslai nav vietas. Taču atradu festivālam profesionālus organizatorus, tāpēc esmu atpakaļ mūzikā."

Mūziķis gan atzīst, ka šādas pauzes Latvijas māksliniekiem ir vajadzīgas. "Neuzskatu, ka tas ir normāli, ja gadu no gada redzi vienas un tās pašas sejas un cīnies par savu lauku. Atslodze no sevis ir jādod arī publikai. Kas par daudz, tas par skādi," pauž mūziķis un atklāj, ka rudens šogad gaidāms koncertiem bagāts.