01.08.2018 12:42

Imanta Ziedoņa muzejs aicina uz brīvdabas kino vakariem

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Imanta Ziedoņa muzejs aicina uz brīvdabas kino vakariem publicitātes

Kopjot dzejnieka Imanta Ziedoņa vēlmi, lai viņa muzeju caurvītu jaunrade, sešas piektdienas pašā vasaras izskaņā Ziedoņa muzejā Murjāņos tiks organizēti brīvdabas kino seansi, kuros zem klajas debess tiks demonstrētas latviešu režisoru filmas.

Pirmais seanss notiks jau 3. augustā, kad zem zvaigžņotajām augusta debesīm tiks demonstrēta režisores Kristas Burānes pilnmetrāžas dokumentālā filma "Pasaka par tukšo telpu" par izcilo scenogrāfu un pedagogu Andri Freibergu.

Kā uzsver Imanta Ziedoņa muzeja vadītāja Dace Zariņa, brīvdabas kino vakari ir gaidīti notikumi, kuros iespējams jēgpilni pavadīt laiku, baudot Latvijas kino. Kino vakari muzejā norisināsies jau ceturto vasaru, un uz tiem aicināts ikviens.

"Turpinot Imantam Ziedonim tik tuvo jaunrades atbalsta misiju, ik vasaru veicinām latviešu kino popularitāti, ceļot gaismā sen vai pat pavisam neredzētas filmas un to veidotājus. Brīvdabas kino vakari sniedz iespēju apvienot augusta zvaigžņu lietus vērošanu ar kultūru, iepazīstot Latvijā tapušas lieliskas filmas," piebilst Imanta Ziedoņa muzeja radošais direktors Jānis Holšteins-Upmanis.

10. augustā varēs noskatīties režisores Ināras Kolmanes filmu "Dubultā dzīve. Sekss un PSRS", iegrimstot ironiskos, traģikas un humora pilnos stāstos par Homo Sovieticus jeb padomju cilvēku. Vakara sarunas viesis – filmas režisore Ināra Kolmane.

"Arī 24. un 31. augustā, kā arī 7. un 14. septembrī tiksimies "Dzirnakmeņos", lai kopīgi ar filmu veidotājiem noskatītos Kristīnes Želves režisēto "Mērijas ceļojumu", Roberta Rubīna "Gribētos būt aplim", Mareka Bērenta un Kristiana Luhaera "Savējie sapratīs. Septiņdesmitie. Spožums un posts" 2. daļu, kā arī "VFS Films" un Lietuvas kopražojumā tapušo "Brīnišķīgie lūzeri"," muzeja pārstāve ieskicē gaidāmos kino seansus.

Vakaru programmā paredzēta vieta arī vēderpriekiem. Ikviens kino viesis aicināts ierasties ar groziņu, starp citiem gardumiem līdzi ņemot arī kartupeļus, ko kopīgi uzcept uz lielās pannas zem klajas debess un kopīgi arī notiesāt.

Pirms katra seansa būs iespējams piedalīties sarunā ar filmas veidotājiem un uzdot sev interesējošus jautājumus. Biļetes varēs iegādāties norises vietā pirms pasākuma. Lietus gadījumā brīvdabas kino tiks pārcelts uz Ziedoņa muzeja klēti.

Plašāka informācija par brīvdabas kino seansiem un citiem Imanta Ziedoņa muzeja notikumiem šeit.