31.07.2018 11:54

Augusta sākumā vairākus koncertus sniegs glamroka grupa "Astra the 22’s"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Augusta sākumā vairākus koncertus sniegs glamroka grupa "Astra the 22’s" publicitātes

2014. gada janvārī Kerija Kalēja no Rīgas un ņujorkietis Ēriks Džeiks izveidoja glamroka duo grupu "Astra The 22's". 23. jūlijā Romā sākās grupas neliela Eiropas koncerttūre, kas turpināsies 2. augustā Kalnciema kvartālā, 3. augustā festivālā "Laba Daba" un 4. augustā "Summer Sound" festivālā Liepājā.

Sākotnēji "Astra the 22's" dalībnieki rakstīja mūziku no pretējām Atlantijas okeāna pusēm, jo tajā laikā Kerija dzīvoja Rīgā, bet Ēriks – Ņujorkā. Drīz viņi izlaida savu debijas singlu.

Latvijas izdevniecība "MicRec" un "Mikrofona ieraksti" izdeva viņu pirmo disku "Blue Venom" un grupas divus oficiālos mūzikas video.


2015 gadā grupa "Astra the 22's" uzstājās Latvijas Mūzikas Gada balva "Zelta mikrofons" ceremonijā kopā ar jaukto kori "Juventus" ar savu romantisko dziesmu "Winter Love", kā arī vēlāk koncertēja festivālos "Gaiziņkalns" un "KLANG!". 2015 gada rudenī Kalēja Kalēja pārcēlās uz Bruklinu, un duo grupai "Astra the 22's" pievienojās jauni dalībnieki – itāļu bundzinieks Luka Bertalja un amerikāniete no Ņūdžersijas Rebeka Silbera, kura spēlē basģitaru. 2016. gadā grupa četratā sāka uzstāties vairākos plaši pazīstamos Manhetenas un Bruklinas roka mūzikas klubos, tādos kā "Webster Hall", "Arlene's Grocery", "The Mercury Lounge" un "The Knitting Factory".

Kad pazīstamās grupas " Blondie" menedžeris iepazīstināja "Astra the 22's" ar nu jau aizsaulē aizgājušo lielisko producentu Kato Handvalu ("The Pretty Reckless", "Papa Roach", "Blondie"), "Astra the 22's" izdeva savu otro albūmu "Paris Love", kas ieguva milzīgu mūzikas kritiķu atzinību. 2016. gada aprīlī tika izpārdotas visas biļetes uz "Astra the 22's" EP "Paris Love" izdošanas koncertu Ņujorkas koncertzālē "The Knitting Factory".

Pagājušā gada augustā "Astra the 22's" filmējās latviešu TV Šovā ''Sapnis par Ameriku", grupa uzstājās "Drom" klubā Ņujorkas "Alphabet City" rajonā kopā ar īpašu viesi – Intaru Rešetinu. Kerija Kalēja un Ēriks Džeiks izrādīja Intaram Rešetinam "savu Ņujorku" trīs dienas un ļāva redzēt savu neparasto dzīvi – ar jogu, tetovējumiem un rokenrolu. Latvijā raidījums tika rādīts televīzijā 2017. gada decembrī un tagad apskatāms arī internetā .

30. jūlijā tika izdots "Astra the 22's" jaunais singls "New York City Kids". Grupas pārstāvji norāda, ka šī dziesma ir "antemiska, lielāka un drosmīgāka, ietekmējoties no pasaulē pazīstamam grupām, sākot ar "The Beastie Boys", Lenny Kravitz līdz Jimi Hendrix/ "Aerosmith" un "Def Leppard"".