23.07.2018 11:18

Pianists Vestards Šimkus velta skaņdarbu Likteņdārzam

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pianists Vestards Šimkus velta skaņdarbu Likteņdārzam publicitātes un Gatis Balodis

11. augustā Likteņdārzā notiks krāšņs koncerts par godu desmit gadiem, kopš uzsākts Likteņdārza projekts, un Latvijas simtgadei. Par godu šim notikumam izcilais latviešu pianists Vestards Šimkus radījis jaundarbu "Likteņa vārti", kas veltīts Likteņdārzam un kuru kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un Andri Pogu pie diriģenta pults viņš pirmatskaņos šajā īpašajā koncertā.

"Darbs "Likteņa vārti" komponēts simfoniskajam orķestrim ar klavieru solopartiju. Tā pamats ir oriģināltēma, ko esmu uzrakstījis, izmantojot latviešu tautasdziesmu intonācijas. Trauslā un vienkāršā melodija izvēršas episka rakstura dramatiskās simfoniskā orķestra epizodēs. Ar to vēlējos paust savas izjūtas, domājot, kā dvēsele no Viņsaules plašumiem ieiet pa Likteņa vārtiem, lai sāktu dzīvot savu Šīssaules dzīvi. Ieejot pa šiem vārtiem, gan ikviena cilvēka, gan arī visas tautas dvēseles liktenis kļūst neapturams un neatgriezenisks. Un kopā saistīts," par savu jaundarbu saka pianists.

Likteņdārza jubilejas koncertā kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, pianistu Vestardu Šimku, dziedātāju Daumantu Kalniņu un Rīgas Doma zēnu kori koncertā būs iespēja baudīt krāšņu programmu – Imanta Kalniņa un Raimonda Paula skaņdarbus, latviešu simfoniskās mūzikas klasiku un īpaši šim koncertam rakstītus Vestarda Šimkus un Raimonda Tigula jaundarbus.

Koncerts notiks Likteņdārza amfiteātrī, un to tiešraidē pārraidīs LTV un Latvijas Radio 1. Biļetes pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.