07.09.2012 18:30

"Zig Zag" neskries pakaļ modei arī Olainē

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Zig Zag" neskries pakaļ modei arī Olainē publicitātes foto

Nedēļas nogalē pirmo reizi Olaines pilsētā uzstāsies grupa "Zig Zag".

"Tas būs interesanti – koncerts būs gan mūsu pirmizrāde Olainē, gan pirmizrāde tiem olainiešiem, kuri nav mūs dzirdējuši iepriekš," saka leģendārās alternatīvā roka grupas bundzinieks Uldis Timoško.

Koncertā grupa klausītājus priecēs ar dziesmām no jūnijā izdotā mūzikas albuma "Gadu laiki", tomēr plānots spēlēt arī klausītāju iemīļotās dziesmas no grupas iepriekšējiem mūzikas albumiem. "Lielu pārsteigumu nebūs, kā pārsteigums būsim mēs paši." Bundzinieks atklāj, ka ir arī kompozīcija, kuru klausītāji īpaši iecienījuši. "Tā ir dziesma "Man ir silti". Klausītāji vienmēr gaida šo dziesmu, un mēs to vienmēr ar prieku arī nospēlējam."

Vasaru grupa aizvadījusi ļoti mierīgi. "Paņēmām atvaļinājumu, lai varētu pavadīt laiku kopā ar ģimeni." Tomēr "Zig Zag" muzikālajā dzīvē noticis kaut kas ļoti ievērojams – jūnijā izdots jauns kompaktdisks "Gadu laiki". Kopš iepriekšējā albuma "Citrons zog" izdošanas bija pagājuši jau 16 gadi. "Gribējām, lai viss izdotos ātrāk. Taču ievilkās. Iesākām rakstīt dziesmas skaņu studijā, bet mūs nepamierināja skaņa, pārrakstījām visu..." Garo ceļu līdz kompaktdiska izdošanai lieliski izsakot tā nosaukums "Gadu laiki". "Tā tas tur grozījās – pavasaris, vasara, rudens, ziema, gads garām. Jau likās, ka tūlīt izdosim, bet atkal ķibeles."

"Zig Zag" pirmsākumi meklējami jau tālajā 1985. gadā. U. Timoško teic, ka galvenais ir mīlestība uz mūziku. "Spēlējam nevis naudas dēļ, bet tāpēc, ka mums patīk spēlēt mūziku, radīt kaut ko jaunu. Tas mūs kopā ir noturējis visu šo laiku. Naudu pelnām citādi – koncertēšana nav mūsu peļņas avots." Arī skriet pakaļ modei nav grupas mērķis. "Mode ir tik pārejoša un mainās pa gadiem. Mums ir citas vērtības."

Savukārt pasākuma organizators Renārs Mastiņš pastāstīja, ka, veidojot koncerta programmu, bijis svarīgi, lai uzstātos gan latviešu, gan krievu grupas. "Šis būs pirmais šāda veidola pasākums Olainē. Kādreiz novadā darbojās daudz mūzikas grupu – pat astoņas. Tolaik katru vasaru rīkojām pasākumu "Bombards". Tas bija Olaines grupu festivāls, kurā uzstājās arī viesmākslinieki." R. Mastiņš teic, ka šis koncerts nebūs gluži tāds, kāds bija "Bombards", taču doma, ka uzstājas gan olainieši, gan viesmākslinieki saglabāta. "Rock out būs vasaras aizvadīšanas pasākums." Vakara gaitā uzstāsies vietējās grupas no Olaines: "HMP", "Difeel", "Apofeoz Sound System". Rokkoncerts notiks sestdien, 8. septembrī, plkst. 17.00 Olaines Mežaparka.