05.07.2018 12:12

Koncertā "Elīna Garanča un draugi" Jūrmalā uzstāsies trīs pasaules opermūzikas zvaigznes

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Koncertā "Elīna Garanča un draugi" Jūrmalā uzstāsies trīs pasaules opermūzikas zvaigznes publicitātes

9. jūlija vakarā Dzintaru koncertzālē notiks opermūzikas koncerts "Elīna Garanča un draugi", kurā piedalīsies operzvaigznes Elīna Garanča (mecosoprāns), Olga Peretjatko (soprāns) un Dmitro Popovs (tenors).

Kā uzsver koncerta rīkotāji, šis neapšaubāmi būs viens no iespaidīgākajiem un atmiņā paliekošākajiem šīs vasaras mūzikas dzīves notikumiem, jo īpaši tādēļ, ka visi trīs dziedātāji ir īstenas mūsdienu operas pasaules zvaigznes un bieži dzied kopā Londonas, Ņujorkas, Vīnes un Parīzes, Berlīnes un Minhenes operteātru iestudējumos.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs ir Karels Marks Šišons – gan izcils diriģents, gan nepārspējams koncertu programmu veidotājs. Šim koncertam viņš ir izvēlējies ārkārtīgi skaistus skaņdarbus – tieši tās ārijas, kuru dēļ publika ir gatava pavadīt operas teātrī visu vakaru. Tās ir Džakomo Pučīni sacerētās "O mio babbino caro" no operas "Džanni Skiki", "Che gelida manina" no "Bohēmas" un "Recondita armonia" no "Toskas".

Programmā iekļauti arī fragmenti no Gaetāno Doniceti, Džuzepes Verdi, Žorža Bizē un Pjetro Maskanji operām, kā arī Leo Delība "Ziedu duetu". Starp citu, kad Elīna Garanča un Olga Peretjatko 2014. gada 14. jūlijā to dziedāja Parīzē, viņu balsīs sajūsmināti klausījās miljoniem televīzijas skatītāju visā pasaulē un milzu pūlis klātienē pie Eifeļa torņa.

Koncerts "Elīna Garanča un draugi" ir iekļauts Latvijas valsts simtgades svinību oficiālajā kultūras programmā.