28.06.2018 14:08

Visekstrēmākais, ko var izdarīt, ir – iemīlēties. Ekspresjautājumi Hermaņa Brauna fonda direktorei Innai Davidovai

Autors  "Kodols"
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Visekstrēmākais, ko var izdarīt, ir – iemīlēties. Ekspresjautājumi Hermaņa Brauna fonda direktorei Innai Davidovai publicitātes

Hermaņa Brauna fonda direktorei Innai Davidovai šī būs ļoti saspringta nedēļa, jo jau svētdien, 1. jūlijā, Dzintaru koncertzālē sāksies fonda rīkotais festivāls "Artissimo", kas ilgs trīs dienas. Šogad tas notiks jau septīto reizi un, kā allaž, piedāvās ļoti daudzveidīgu koncertu klāstu.

"Manuprāt, ikviens festivālā atradīs kaut ko sev piemērotu, jo šogad pie mums viesosies gan kamerorķestris "I Virtuosi del Teatro alla Scala" un talantīgā latviešu vijolniece Elīna Bukša, gan saksofonists Manu Dibango, gan izcilais pianists Dmitrijs Aleksejevs. Un, protams, neiztiksim bez kino mūzikas un Čārlija Čaplina filmas "Lielpilsētas ugunis"," festivāla programmu ieskicē Inna Davidova.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?

Visekstrēmākais manā dzīvē bija lidojums ar paraplānu Tunisijā. Bet vispār es domāju, ka visekstrēmākais, ko var izdarīt, ir – iemīlēties.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?

Brīdis, kad laidu pasaulē savu puisīti. To atceros tik spoži, it kā tas būtu bijis vakar!

Kas jūs iedvesmo darbam?

Darbs pats par sevi. Man patīk darīt, būt procesā un redzēt rezultātu. Bet visam apakšā ir mūzika un – plašāk runājot – kultūra. Tas mani iedvesmo vienmēr un uz mūžu. Savukārt, runājot par cilvēkiem, galvenā iedvesmotāja bija mana mamma. Un joprojām ir, neskatoties uz to, ka fiziski viņas vairs nav man blakus.

Jūsu veselīgie ieradumi?

Es protu aizmigt tad, kad vajag, lai arī tas ir nelaikā vai nav, kur gulēt. Patīk staigāt gar jūru, un, es domāju, tas ir veselīgs ieradums. No rīta izdzeru lielu kausu ūdens ar citrona sulu. Un vēl nodarbojos ar jogu.

Jūsu kaitīgie ieradumi?

Es smēķēju. Neregulāri, bet tomēr...

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?

Diānas Arbeņinas koncerts Dzintaru koncertzālē. Pirmo reizi mūžā biju tāda stila koncertā, bet esmu absolūtā sajūsmā!

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?

Tās ir grāmatas – Jevgeņija Vodolazkina "Laurus" un Henrika Bella "Biljards pusdesmitos".

Kādu mūziku klausāties?

Dažādu! Klasisku, džezu, retro, popmūziku, autordziesmas... Bet vislabāk man patīk klusums.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?

Vismīļākā pusdienošanas vieta noteikti ir manas mājas, bet visbiežāk pusdienoju darbā. Mums tur ir virtuve, un mēs gatavojam – katru dienu cits kolēģis, un tas ir ļoti intriģējoši! Kad izvēlos pusdienot ārpus darba, man visvairāk iet pie sirds Austrumu virtuve – japāņu, ķīniešu, indiešu.

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?

Protams, ka Dzintaru koncertzāli festivāla "Artissimo" laikā!